elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Agricultura reforça la lluita preventiva contra la Xylella fastidiosa amb la distribució de cartells informatius

Agricultura reforça la lluita preventiva contra la Xylella fastidiosa amb la distribució de cartells informatius
  MÉS FOTOS
  Agricultura reforça la lluita preventiva contra la Xylella fastidiosa amb la distribució de cartells informatius - (foto 2)

  La conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha començat a col·locar cartells informatius en punts estratègics de la Comunitat Valenciana, com a ports i aeroports per a informar i conscienciar la població, tant a professionals del sector com a particulars, del perill que suposa la Xylella fastidiosa, i evitar així la seua propagació.

  La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat la importància d'informar i conscienciar la població, ja que "evitar que la Xylella fastidiosa es disperse fora de les Illes Balears és responsabilitat de tots". Per això, ha demanat la col·laboració ciutadana per a impedir la introducció en la Península d'este bacteri perillós per a molts vegetals. A més, està prohibit el transport, inclòs l'equipatge personal, de plantes i material vegetal d'espècies portadores d'este bacteri.

  La conselleria va posar en marxa al juliol de 2016 el pla de contingència contra el bacteri Xylella, d'acord amb el ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i amb altres comunitats autònomes. Cebrián ha explicat que s'han incrementat les mesures de control i prospecció, així com les instal·lacions vigilades per a evitar la seua introducció en la Comunitat Valenciana.

  La consellera ha destacat la relació amb les altres autonomies per a contindre l'expansió del bacteri. Ha ressaltat la bona coordinació des d'un primer moment entre les autonomies i amb el ministeri per a dur a terme el pla de contingència.

  La Xylella fastidiosa és un bacteri amb un rang d'afectació molt ampli i que pot produir greus danys en cultius tan importants com els cítrics, la vinya, l'olivera i algunes espècies del gènere Prunus, així com en nombroses espècies ornamentals. Es tracta d'una malaltia que podria causar perjuís econòmics greus d'introduir-se en la Península, per la qual cosa és "de vital importància" la col·laboració i la participació de tots els sectors implicats. Com ha explicat la consellera, no hi ha Xylella en la Comunitat Valenciana i ja estan en marxa totes les mesures necessàries per a evitar la seua introducció.

  Pujar