27 de setembre de 2020 27/9/20

Agricultura estableix la veda per a la pesca en la modalitat de cércol

Agricultura estableix la veda per a la pesca en la modalitat de cércol - (foto 1)

  La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha establit la veda per a la pesca de cércol als bucs espanyols en les aigües interiors de la Comunitat Valenciana, tal com apareix publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en el següent enllaç: bit.ly/2qnispz.

  Les zones marítimes afectades i les dates en les quals està prohibida la pesca en la citada modalitat és la zona compresa entre el límit sud de la província de Tarragona i el paral·lel 39°21,50' nord (Gola del Perelló), des del dia 1 fins al dia 31 de desembre de 2018, tots dos inclusivament, i des del dia 1 fins al 31 de gener de 2019, tots dos inclusivament.

  També ho estarà en la zona compresa entre el paral·lel 39º21,50' nord (Gola del Perelló) i la demora de 120º traçada des del punt situat en 37º50,90? de latitud nord i 0°45,70? de longitud oest (límit entre les províncies d'Alacant i Múrcia), des del dia 6 de desembre de 2018 fins al 5 de gener de 2019, tots dos inclusivament.

  La mesura ha sigut adoptada per la conselleria amb la finalitat d'afavorir que les diferents espècies puguen desenvolupar el seu cicle biològic en absència de les pertorbacions que ocasiona l'extracció d'elements de la població per a fomentar la regeneració dels caladors.

  A més, també es busca una protecció estricta de determinades espècies marines, així com la conservació dels hàbitats naturals i la fauna i flora silvestres.

  Pujar