elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

9.000 valencians voten aquest dijous el futur del Partit Popular

9.000 valencians voten aquest dijous el futur del Partit Popular
  • Ho faran en els 165 punts de votació distribuïts en tota la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
9.000 valencians voten aquest dijous el futur del Partit Popular - (foto 2)

El Partit Popular celebra les primàries del seu partit aquest dijous per a triar al seu nou president, en substitució de Mariano Rajoy. Ho fan en tota Espanya i a la Comunitat Valenciana, 9.000 inscrits estan cridats a la votació. Ho faran en els 165 punts que hi ha distribuïts en tot el territori.

Per províncies en la de València s'han inscrit 3.856 militants, en la d'Alacant han sigut 3.896 i en la de Castelló 1.600. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha dit que la d'aquest dijous és "una jornada històrica" i crida a tots els afiliats a votar "amb alegria i responsabilitat". "Tots els candidats tenen altura i nivell, uns més coneguts i uns altres menys", ha expressat Bonig, qui ha incidit a més en la neutralitat que ha volgut mantenir el partit per a "escoltar" la veu dels afiliats.

Per la seua banda, el coordinador general del Partit Popular de Castelló, Luis Martínez, ha destacat que "la província de Castelló està entre les de major participació en aquest procés històric ja que es tracta del procés més participatiu de la història de cap partit polític".

L'elecció final es farà en el Congrés per part dels compromisaris. En la Comunitat hi ha electes 349, sent la segona regió amb el nombre més alt.

En tota Espanya estan cridats a les urnes un total de 66.706 afiliats per a triar candidat. Entre els favorits, es postulen María Dolores de Cospedal, Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado. També es presenten José Manuel García-Margallo, José Ramón García-Hernández i el regidor de la Font de la Figuera, Elio Cabanes.

Fins a les 20:30 de la vesprada es poden dipositar els vots en alguna de les mil taules repartides a nivell nacional. Una vegada passada aquesta hora, es farà el recompte manual a nivell provincial i es i remitiran les dades a les seus regionals, els qui ho rebotaran al seu torn a la seu central, la de Gènova a Madrid.

Pujar