elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 700.000 alumnes valencians inicien hui el curs més incert pel covid

Més de 700.000 alumnes valencians inicien hui el curs més incert pel covid
  • Control de temperatura, divisió de grups en ‘bambolles’, entrades i eixides controlades… així tornaran a les aules després de mig any sense classes presencials

Aquest dilluns arranca el nou curs amb 794.243 alumnes a les aules valencianes. Un curs marcat per la incertesa a causa del covid i per la volta a les aules després de quasi sis mesos sense classes. Educació ha desenvolupat un protocol perquè es complisquen les mesures sanitàries i que des d'aquest matí posaran en pràctica els primers alumnes a entrar en classe.

Aquestes mesures posen la pedra angular en el control de la temperatura abans d'anar al centre educatiu, la formació de grups de convivència estables en les etapes inicials, el manteniment de la distància de seguretat de 1,5 metres, l'ús de la màscara obligatòria a partir dels 6 anys, els recordatoris a l'alumnat de les mesures de seguretat i higiene, la rentada constant de mans amb solucions hidroalcohòliques i la intensificació de la neteja i la desinfecció dels centres educatius.

De fet, Educació ha fet una inversió extraordinària que ja supera els 207 milions d'euros perquè l'alumnat d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius torne a les aules amb tota seguretat. L'objectiu, expliquen, és el de desenvolupar totes les mesures de prevenció que han dictat les autoritats sanitàries. La previsió és que el nou curs comence a funcionar amb uns 4.000 alumnes més que el passat i que les comarques de Castelló superen els 94.400 escolars, les de València estiguen prop dels 411.000 i les d'Alacant estiguen per damunt dels 288.800 alumnes.

Educació ha posat també a la disposició de la societat la web 'aulasegura.es', en la qual es troba tota la informació sobre les mesures de protecció i prevenció que s'han desenvolupat en tots els centres educatius.

S'han contractat 4.374 docents més, fins a arribar als 76.063, perquè els 1.845 centres educatius valencians sostinguts amb fons públics compten amb professorat suficient per a baixar les ràtios, que permeten fer més de 3.000 desdoblaments de grups necessaris per a garantir la distància interpersonal de 1,5 metres entre l'alumnat i crear grups estables de convivència de 20 alumnes en Infantil i Primària. L'alumnat d'Infantil, Primària, Educació Especial, 1r d'ESO i dels grups de reforç (PMAR, PR4 i PAC) i FP Bàsica assistirà cada dia a classe.

En els grups de 2n a 4t d'ESO, Batxillerat i FP en els quals no es puguen garantir els 1,5 metres de distància interpersonal de tot el grup en el mateix espai, tindrà classe en dies alterns. Les jornades que no vaja al centre educatiu treballarà a casa les tasques educatives marcades pel professorat.

Paral·lelament, s'han contractat a més de 3.000 nous monitors i monitores de menjador per a poder fer més torns i que l'alumnat puga menjar a l'aula, i així s'assegurarà que es mantinguen les distàncies de seguretat.

Pujar