elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

7.000 creueristes visitaran Castelló i la seua província els dos pròxims anys

7.000 creueristes visitaran Castelló i la seua província els dos pròxims anys
  • El president de l'Autoritat Portuària de Castelló ha destacat la contribució del port de Castelló a la desestacionalització del turisme

MÉS FOTOS
7.000 creueristes visitaran Castelló i la seua província els dos pròxims anys - (foto 2)

Prop de 7.000 creueristes coneixeran Castelló i la seua província gràcies a les 10 escales de creuers que ja s'han tancat en PortCastelló per als dos pròxims anys. Així ho ha anunciat el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) a Madrid, esdeveniment que congrega a representants de més de 150 països. Precisament dos d'eixes escales s'han tancat hui mateix en el transcurs de la fira.

La delegació de l'Autoritat Portuària de Castelló, encapçalada per Rubén Ibáñez, assistix a la fira per a donar a conéixer les potencialitats de la província de Castelló per al turisme de creuers, així com les línies de treball de l'Autoritat Portuària de Castelló per a impulsar este tipus de turisme. “Castelló té molts atractius turístics únics a Espanya, i treballem perquè les empreses del sector crucerístico trien Castelló com a port base i escala d'interés en els seus itineraris”.

Entre elles, destaca la incorporació de PortCastelló com a membre del Working Group de MedCruise “Destination Development, impulsat per l'Associació Internacional de Ports i Ciutats (AIVP) i l'Associació de Ports de Creuers del Mediterrani (Medcruise). El seu objectiu se centra en el desenvolupament d'una relació sostenible entre les ciutats portuàries i el turisme de creuers i és actualment un punt de referència de les millors pràctiques desenvolupades a nivell mundial.

Este grup treballa en el desenvolupament d'excursions sota els nous paràmetres demandats per les navilieres després de la pandèmia, i que són el slow tourism, centrat l'experiència del turisme sense limitacions de temps; el soft mobility o transport amb el mínim impacte ambiental, i sustainable corners, basat en turisme ecològic i solidari.

A més, Rubén Ibáñez ha anunciat que es recorrerà a un consultor extern especialitzat en creuers perquè assessore l'Autoritat Portuària “per a determinar les nostres potencialitats, situar a Castelló en el mapa crucerístico i consolidar al nostre port com a escala d'excel·lència per a les navilieres”. En este sentit, ha indicat que “estem dirigint els nostres esforços de promoció a un target de vaixells petits i mitjans amb passatge que valore la singularitat del nostre destí”.

Rubén Ibáñez ha recordat que PortCastelló forma part de dos de les associacions més importants de l'àmbit internacional de creuers, com són MedCruise i CLIA (Cruise Line International Association). “Totes dues organitzacions ens permeten el contacte directe amb els `decisió makers´ en el disseny d'itineraris a través de presentacions i entrevistes B2B”.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló ha destacat la contribució del port de Castelló a la desestacionalització del turisme, atés que les escales que s'han tancat estan previstes per als mesos d'abril, juny, octubre i novembre.

Al llarg de la jornada, Rubén Ibáñez, acompanyat del director del port de Castelló, Manuel García, i la gerent de la Fundació PortCastelló, Susana Soria, han mantingut diverses trobades.

Peu de foto: Georges Bassoul i Adolfo Utor, director general i president de Balearia, amb Rubén Anaváñez, president de PortCastelló; Manuel García, director; Susana Soria, gerent de la Fundación PortCastelló, i José Manuel Orengo, secretari general de Balearia.

Pujar