elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un 61,38% del cens electoral valencià ja ha votat

Un 61,38% del cens electoral valencià ja ha votat

    Mancant una hora i mitja per al tancament dels col·legis electorals en la Comunitat Valenciana, l'índex de participació en aquesta cita amb les urnes reflecteix un augment del 6.76% respecte a les últimes eleccions autonòmiques celebrades en 2015.

    Segons ha informat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, les dades recollides fins a les 18 hores reflecteixen una participació del 61,38% en les tres províncies valencianes. Bravo ha volgut agrair durant la seua intervenció la “maduresa cívica dels valencians” durant el desenvolupament de la jornada, la qual ha qualificat de “històrica”.

    Per províncies, Castelló contínua sent on més vots s'han registrat des de les 9 del matí amb un índex de participació del 63,35% - un 7,5% més que en 2015-. Li segueix la província de València una participació del 61,45% - un 5,20% més que en 2015- i Alacant amb un 60,58% - un 8,91% més que en l'última cita electoral-.

    Cal recordar que és la primera vegada que se celebren Eleccions Generals i Autonòmiques al mateix temps en la Comunitat, per la qual cosa el resultat tardarà més a conéixer-se. Segons dicta la llei, en un primer lloc es procedirà a l'obertura de les urnes amb els vots al Congrés, seguida de l'urna del Senat i finalment l'urna que conté els vots a les Corts Valencianes.

    Pots seguir tota l'actualitat de la jornada a través d'elperiodic.com i de les nostres xarxes socials.

    Pujar