elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 60.500 valencians esperen per a ser operats en la Comunitat

Més de 60.500 valencians esperen per a ser operats en la Comunitat
  • El PPCV exigeix a Puig una reforma legal per a blindar els temps màxims de les llistes d'espera quirúrgiques i diagnòstiques

MÉS FOTOS
Més de 60.500 valencians esperen per a ser operats en la Comunitat - (foto 2)

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha instat el President de la Generalitat, Ximo Puig, a dur a terme “d'una vegada i amb immediatesa una reforma legal que blinde els temps màxims en les llistes d'espera quirúrgiques i diagnòstiques per a evitar el col·lapse del sistema i el perjudici produït en els pacients”.

José Juan Zaplana ha afirmat que les llistes d'espera quirúrgiques en la Comunitat “són una autèntica vergonya”, i ha criticat que la consellera Barceló “ha presentat en diverses ocasions el que deia que eren plans definitius per a acabar amb aquestes demores, i a la vista de les dades cap ha funcionat”.

Sobre aquest tema, el diputat popular ha recordat que les últimes dades, donats a conéixer a meitat del mes de setembre, xifra en més de 60.500 les persones que esperen en la Comunitat Valenciana per a ser intervinguts quirúrgicament. “Però és que a més els pacients cada vegada esperen més, la qual cosa suposa un autèntic desastre”.

El diputat popular ha assenyalat que els circuits ràpids de diagnòstic “són fonamentals, però lamentablement en la sanitat valenciana ens trobem amb un problema estructural”. Així, ha explicat que els problemes i retards “comencen des de l'atenció primària, i se succeeixen per a especialistes i intervencions quirúrgiques. El sistema està col·lapsat i els professionals no aguanten més”, ha indicat.

José Juan Zaplana ha subratllat el problema dels hospitals comarcals, “que estan abandonats per la Conselleria i que presenten enormes problemes, com en el cas d'Alcoi, que lidera les llistes d'espera”.

Finalment, el portaveu de Sanitat ha demanat a Puig una revisió dels plans d'autoconcert i de xoc quant a les agendes d'atenció especialitzada, realització de proves diagnòstiques i incorporació a les llistes d'espera quirúrgica, de manera que es puguen programar i agilitar.

Pujar