elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 44.000 funcionaris de la sanitat pública valenciana, afectats per l'actual sistema de qualificació

Més de 44.000 funcionaris de la sanitat pública valenciana, afectats per l'actual sistema de qualificació
  • CCOO denuncia que el sistema està “obsolet” al no haver-se reformat des dels anys 70

L'actual normativa de qualificació i formació per la qual es regeix el sistema de funcionari espanyol estaria perjudicant a més de 44.000 funcionaris de la sanitat pública valenciana, segons les dades facilitades per Comissions Obreres del País Valencià. A nivell nacional, aquesta xifra arribaria a aconseguir 602.000 funcionaris del sector i a 2,8 milions d'empleats públics si se sumen tots els sectors.

Una situació que ha propiciat que el sindicat present una sèrie de propostes destinades a “posar en valor” als treballadors sanitaris del nostre país, així com contribuir a l'adaptació del sistema a les noves realitats. “Es tracta d'una reivindicació històrica” assenyala en declaracions a elperiodic.com la secretària general de la FSS-CCOO PV, Rosa Atiénzar.

“Volem adaptar les noves realitats per a aconseguir que la Sanitat siga més eficient, i reconéixer així també a tots els treballadors la labor que realment estan realitzant” apunta, al mateix temps que recorda que la reforma del sistema és un assumpte que afecta a diferents ministeris i que tindria les seues conseqüències no solament en els funcionaris sanitaris sinó en tot el sistema funcionarial.

Per províncies, els treballadors públics de València són els més afectats (23.400) seguits de Castelló (5.700) i per últims els alacantins (5600). Cal recordar, que encara que la petició de reforma es faça al govern d'Espanya les competències estan transferides pel que la Conselleria de Sanitat també hauria de prendre partit, tal com s'ha compromés amb el sindicat en una de les últimes reunions que han mantingut.

Concretant en les propostes, CCOOPV sol·licita que la reforma d'aquest sistema passe per la creació de noves categories professionals i la rectificació del grup assignat segons els crèdits CTS cursats durant l'etapa educativa.

Possibles mobilitzacions

 “El nostre sindicat és l'únic que ha presentat per escrit la necessitat de reformar tot el que té a veure amb la qualificació professional” apunta el secretari general de la FSS-CCOO, Antonio Cabrera, qui explica que des de fa anys s'està travessant per un període transitori d'adaptació al marc europeu. Una adaptació que una vegada finalitzada “no s'ha reflectit” en la realitat dels funcionaris.

En aquest sentit, Cabrera ha assenyalat que ja han mantingut reunions amb els grups polítics de Podemos, Ciutadans i Partit Popular per a transmetre'ls aquestes peticions, les quals “les estan valorant”.

Pregunte per la repercussió econòmica que la reclassificació suposaria per a les arques públiques, el secretari general estima que equivaldria a un 4,7% de la massa salarial del funcionariat sanitari. Una quantitat que entén no és assumible en un any pel que proposen arribar acord a 3 anys.

En el cas que aquest acord no arribe – i s'arribe a conformar govern - el sindicat té previst realitzar mobilitzacions en tota Espanya per a exigir que aquestes peticions arriben a acabe. Mentre que en el cas que es convoquen eleccions, lluitaran perquè aquestes reivindicacions estiguen en el centre de la campanya política.

Pujar