elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 40.000 persones afectades per desastres i conflictes reben ajuda humanitària de Creu Roja i Generalitat Valenciana

Més de 40.000 persones afectades per desastres i conflictes reben ajuda humanitària de Creu Roja i Generalitat Valenciana
  • Durant l'últim any han participat en operacions internacionals d'Ajuda Humanitària un total de sis delegats i delegades procedents de les províncies d'Alacant, Castelló i València

MÉS FOTOS
Més de 40.000 persones afectades per desastres i conflictes reben ajuda humanitària de Creu Roja i Generalitat Valenciana - (foto 2)
Més de 40.000 persones afectades per desastres i conflictes reben ajuda humanitària de Creu Roja i Generalitat Valenciana - (foto 3)

Cada 19 d'agost se celebra el Dia Mundial de l'Assistència Humanitària, que ret homenatge a totes aquelles persones que presten serveis humanitaris en contextos de risc, i a vegades posant en risc la seua vida. També, té l'objectiu de centrar l'atenció en els milions de persones afectades pels conflictes, desastres i altres situacions de violència, que els han obligat a deixar les seues llars i a lluitar cada dia per trobar menjar, aigua i refugi segur.

Amb presència en més de 190 països de tot el món, la labor humanitària de Creu Roja pretén previndre i alleujar el sofriment humà en totes les circumstàncies. Des de la Comunitat Valenciana, Creu Roja Espanyola manté un compromís humanitari indestructible i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana.

Gràcies al finançament de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, durant l'últim any més de 40.000 persones afectades per desastres i conflictes van rebre ajuda humanitària de Creu Roja Espanyola. L'ajuda es va concretar en atenció mèdica i social a Líban a població afectada per la guerra de Síria, compra d'inputs mèdics en Palestina, atenció psicosocial per a persones desplaçades per l'escalada de tensió a Hondures, kits d'higiene per a les persones afectades pel Volcà de Foc a Guatemala, enviament de mantes a Colòmbia pel flux migratori des de Veneçuela.

Destaca l'operació que s'ha dut a terme a Moçambic amb l'enviament de tendals per a les persones afectades pel cicló Idai que va tindre lloc al març d'enguany. Fins allí es van desplaçar sis delegats de la Comunitat Valenciana per a participar en labors d'avaluació de necessitats, aigua, sanejament i suport psicosocial.

Així mateix, Creu Roja Espanyola disposa de productes de primera necessitat llestos per a enviar en poc temps en dos Centres Logístics d'Emergències Internacionals a Cabanes (Castelló) i Villena (Alacant) i té previst posar en marxa un altre a València.

La resposta a crides d'Ajuda Humanitària de Creu Roja Espanyola es completa amb les aportacions de ciutadans i ciutadanes, entitats i ajuntaments. Destaquen l'Ajuntament d'Ontinyent i l'Ajuntament de Banyeres de Mariola pel seu suport a la labor de la Mitja Lluna Roja Palestina i de crisi migratòria a Grècia, respectivament.

Pujar