elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 215.000 escolars de la Comunitat Valenciana ja han rebut la vacuna contra el Covid-19

Més de 215.000 escolars de la Comunitat Valenciana ja han rebut la vacuna contra el Covid-19
  • La segona dosi del grup d'edat de 9 a 11 anys es reprendrà el 7 de febrer i al març finalitzarà la vacunació escolar amb l'administració de la segona dosi dels més petits

Un total de 215.641 xiquets d'entre 5 i 11 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna pediàtrica contra la Covid-19 als centres escolars de la Comunitat Valenciana. Per províncies, s'han administrat 26.050 dosis de la vacuna pediàtrica a escoles de la província de Castelló, 76.314 a col·legis d'Alacant i 113.277 a centres educatius de València.

Des que es va reprendre la vacunació pediàtrica amb l'inici del curs escolar després de les vacances de Nadal, s'han administrat 107.896 dosis. La gran majoria (92.834) s'han destinat a menors d'entre 8 i 5 anys, la franja d'edat en què està centrada la immunització en aquests moments i que se seguirà vacunant aquesta setmana.

15.062 més dosis s'han administrat a menors d'entre 11 i 9 anys que no van rebre la vacuna durant la primera fase d'immunització, que va tenir lloc la setmana anterior a les vacances nadalenques, i han estat rescatats en aquesta nova etapa de vacunació.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que la campanya de vacunació pediàtrica que coordina Sanitat juntament amb la Conselleria dʻEducació "segueix avançant a molt bon ritme a la Comunitat Valenciana".

"Aquesta setmana acabarem d'administrar la primera dosi a les escoles als nens i nenes d'entre 5 i 8 anys mentre també rescatem els de 9 a 11 anys que, per qualsevol motiu, no es van poder vacunar abans", ha apuntat Barceló.

La segona dosi del grup d'edat de 9 a 11 anys es reprendrà el 7 de febrer, i al març finalitzarà la vacunació escolar amb l'administració de la segona dosi dels més petits (la segona dosi pediàtrica de Pfizer s'administra vuit setmanes després de haver rebut la primera).

“Com que fa mesos que fem amb les persones adultes, quan conclogui la vacunació pediàtrica que s'està desenvolupant ara als centres escolars, s'oferiran noves oportunitats de vacunació a aquells menors contagiats, en aïllament o que no han pogut rebre la vacuna per qualsevol un altre motiu a la seva escola”, comenta la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

D'aquesta manera, al final de la campanya de vacunació pediàtrica en centres escolars, Sanitat habilitarà a cada departament de salut accions específiques de rescat perquè l'alumnat que no ha pogut vacunar-se a la seva escola per estar contagiat o confinat, o per qualsevol altra causa , pugueu rebre la dosi que us correspongui.

La ubicació i lhorari datenció dels punts on podran acudir els menors pendents de vacunar es definiran en funció de quants nens quedin per immunitzar i de les singularitats de cada departament de salut.

Dosis addicionals i jornades de vacunació sense cita

La Conselleria de Sanitat continua la campanya d'administració de dosis de record i de reforç als grups d'edat autoritzats per l'Estratègia Nacional de Vacunació, citant les persones susceptibles de rebre la dosi addicional de la vacuna via SMS o trucada telefònica.

L'administració d'aquestes dosis s'impulsarà en els propers dies amb la reobertura i concentració de la immunització en punts de vacunació massiva als principals nuclis urbans, com és el cas de la ciutat de València (al Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències) o d'Alacant (a l'hospital de campanya, al costat de l'hospital General).

A més, per facilitar la vacunació a aquelles persones pendents de rebre la primera o la segona dosi, aquesta setmana que ve, Sanitat torna a organitzar jornades sense cita. El pavelló esportiu del Toscar, a Elx, s'habilitarà novament com a punt de vacunació des del dilluns 24 fins al divendres 28, de 9 hores a 20 hores.

També se seguirà vacunant al Centre Municipal de Convivència de Benetússer, entre el dilluns 24 i el dimecres 26, de 15.30 hores a 20 hores. A aquest punt hi podran acudir aquelles persones a partir de 12 anys que encara no han rebut la primera o la segona dosi, i també les persones que tenen pendent la dosi addicional o de record, segones de Janssen i vacunades amb AstraZeneca.

A Castelló de la Plana, el divendres 28 de 16 hores a 21 hores s'administraran primeres i segones dosis a la Pèrgola.

Pujar