elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 14.000 persones aprenen a salvar vides amb Cruz Roja a la Comunitat Valenciana

Més de 14.000 persones aprenen a salvar vides amb Cruz Roja a la Comunitat Valenciana
  • Cruz Roja considera imprescindible que la població es forme en primers auxilis per a reduir accidents en bebés i xiquets

MÉS FOTOS
Més de 14.000 persones aprenen a salvar vides amb Cruz Roja a la Comunitat Valenciana - (foto 2)

Creu Roja és conscient de la importància vital de la formació en Primers Auxilis i, per això, és líder mundial en matèria de capacitació i prestació de primers auxilis, formant anualment a 15 milions de persones de tot el món en aquesta matèria. Segons es desprén de la memòria del Pla de Formació de Cruz Roja a la Comunitat Valenciana, el nombre d'alumnes i alumnes que s'han format en aquesta matèria, és important. Des del 2018 fins a l'actualitat Creu Roja ha format ja a unes 14.500personas a través de cinc mil cursos amb nocions de primers auxilis realitzats en diferents punts de la Comunitat Valenciana.

D'aquestes persones, més de 700 van aprendre a manejar el desfibril·lador semiatomático. Els primers auxilios el coneixement de l'ús del desfibril·lador “són un gest que marca la diferència perquè parlem de formar a persones que algun moment determinat, i de manera solidària, podran gràcies aqueixos coneixements, socórrer a altres persones per a salvar-los la vida” afig Maite Espinosa, Directora del Pla de Formació a la Comunitat Valenciana Dins de la formació que s'imparteix sobre aquest tema en Cruz Roja no sols destaquen els primers auxilis sanitaris dirigits a la població en general, sinó que també destaquen cursos més específics dirigits a determinats col·lectius, com els primers auxilis aplicats al socors de bebés i menors, o els aplicats a persones majors i/o persones amb discapacitat.

També es contempla formació en primers auxilis psicològics, necessaris per a saber com actuar amb els familiars i reunits de víctimes d'accidents i desastres. A més de la formació, Creu Roja desenvolupa en la Comunitat nombroses campanyes encaminades a la sensibilització social sobre la prevenció en la salut. Prevenció d'accidents de trànsit, d'accidents domèstics, en l'oci i el temps lliure i en l'entorn escolar, són algunes de les temàtiques que es treballen des del Pla de Salut de Cruz Roja.

Des del 2018, Cruz Roja ha sensibilitzat a més de 44.400 persones en activitats que s'han desenvolupat en diferents punts la Comunitat Valenciana, a través de xarrades, jornades, actuacions en carrer i accions digitals. En l'àmbit de la Comunitat Valenciana, la Conselleria d'Educació ha reconegut a Creu Roja com a centre col·laborador per a la impartició de la formació del professorat en temes de Primers Auxilis bàsics, Primers Auxilis per a bebés i xiquets i Ús i maneig del Desfibril·lador Automàtic, entre altres cursos.

Socorrisme per a personal docent

Amb la finalitat d'ampliar el personal docent de l'àrea de Socors, Creu Roja Espanyola celebrarà aquest cap de setmana a Gandia una formació dirigida a monitors i monitores. El curs està dirigit a unificar els recursos didàctics i metodologia de l'àrea de Socorrisme, i en particular, de Socorrisme Aquàtic que contempla tècniques de salvament en platges i piscines.

Pujar