elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià

12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià
  • Juan José Segarra organitza una jornada solidària en el cantó suís de St. Gallen per a ajudar al Vicariato peruà de Requena

Pans i peixos per a l'Amazones ha sigut possible gràcies a l'esforç de Juan José Segarra, sacerdot valencià a Suïssa i director de la Missió Catòlica de Llengua Espanyola dels cantons de St.Gallen i Appenzell i a tota la comunitat hispanoparlant; i, com no, a la coordinació d'Arturo García, delegat episcopal de Missions de l'Arxidiòcesi de València i també president de la Fundació Ad Gents. Tot això amb el suport i beneplàcit del bisbe Sr. Markus Büchel i el Deam Beat Grögli.

Durant tres dies han recorregut tots dos més de sis parròquies dels cantons suïssos de Sant Gallen i Appenzell, per a explicar el projecte que es duu a terme en la localitat de Jenaro Herrera en l'Amazones Peruà.

La fi d'este projecte és recaptar fons per al menjador escolar de la Missió en Jenaro de la Selva del Perú que oferix diàriament el menjar a més de 150 xiquets. Els diners recaptats, i magníficament administrat per la Germana Stella Maris i la Germana Pilar, permetrà que es convertisquen en més de 10.000 menús que es traduïxen en alimentació bàsica de més de 150 xiquets d'entre 3 i 12 anys.

Els dies a Suïssa, organitzats per Juan José Segarra, han sigut maratonians. Amb puntualitat suïssa, s'ha complit el calendari. Després d'una primera presentació del projecte el divendres a la vesprada, el dissabte els sacerdots van ser rebuts pel Degà de la Catedral Don Beat, en nom del bisbe del lloc, Mons. Markus. Amb ell, van compartir un desdejuni i els va acompanyar a visitar tant la Catedral com la famosíssima Biblioteca abacial de San Gal.

Com no sols d'aliment viu l'home sinó de tota paraula que ix de la boca de Déu, tots dos sacerdots valencians, van celebrar l'Adoració al Santíssim Sagrament i l'Eucaristia en cada comunitat de la qual Juan José està al càrrec. El dissabte a la vesprada amb la comunitat de Rapperswill, el diumenge al matí amb la comunitat de Flawil i a la vesprada amb la comunitat de Teufen en les quals Arturo García va presentar detalladament el projecte i la seua finalitat.

La celebració central va ser el diumenge dia 3 en la parròquia Herz-Jesu- Kirche de la localitat de Sant Gallen amb l'assistència de més 150 persones a l'Eucaristia dominical. El Cor de la comunitat que Juan José està formant, va estar al càrrec dels cants juntament amb Joaquín, mexicà establit a Suïssa des de fa molts anys i que va acompanyar també amb la seua guitarra i els seus cants. Després de la Missa, va arribar el plat fort. Tots van passar al saló parroquial annex on es va posar a la venda menjada peruana i postres internacionals cuinades i preparats pels propis feligresos per a recaptar estos fons, juntament amb donacions particulars que es van fer.

Juan José Segarra mostrava la seua satisfacció perquè este projecte ha ajudat també a enfortir el sentit d'identitat i fraternitat dels catòlics de parla espanyola i, sobretot, com a esperó per a l'encomiable tasca d'arreplegar fons per al menjador parroquial de Jenaro Herrera, en la selva amazònica del Perú.

12.000 menús que senten de meravella per la satisfacció de la labor complida. I que encara asseuran millor als xiquets del Perú. Fins al 12 Juliol que se celebra el 60 aniversari de la Missió Catòlica Llengua Espanyola dels cantons de St.Gallen i Appenzell, es continuarà arreplegant diners en les col·lectes de les celebracions amb la mateixa fi. Pel que eixos 12.000 menús encara seran més.

Gràcies gent de bona fe resident a Suïssa.

Missió Catòlica de Llengua Espanyola

Des de setembre de 2022, el sacerdot valencià Juan José Segarra, que va ser capellà d'hospital a València durant els dos anys que va durar la pandèmia, atén migrants de llengua hispana en el cantó suís de St. Gallen i Appenzell. Un 51% dels habitants d'estos dos cantons són catòlics.

La Missió Catòlica de Llengua Espanyola té com a objectiu atendre les necessitats religioses dels migrants i garantir l'assistència espiritual en la pròpia llengua, formant part de l'engranatge de l'Església a Suïssa i en esta diòcesi per a col·laborar en la creació d'una cohabitació de persones de diferent cultura i procedència.

MÉS FOTOS
12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià - (foto 2)
12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià - (foto 3)
12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià - (foto 4)
12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià - (foto 5)
12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià - (foto 6)
12.000 menús per a l'Amazones: una croada de solidaritat d'un sacerdot valencià - (foto 7)
Pujar