elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 10.000 caçadors de valencians defensaran a Madrid el futur de la caça

Més de 10.000 caçadors de valencians defensaran a Madrid el futur de la caça
  • S'uneixen a la marxa històrica per a demanar que es reconega la importància de la caça per al camp

La Llei de Protecció i Drets dels Animals, el Reial decret de Nuclis Zoològics, les contínues prohibicions, limitacions i atacs que ve patint el col·lectiu des de fa temps han sigut motius més que suficients perquè els caçadors es mobilitzen el pròxim 20 de març en una gran manifestació a Madrid. La Federació de Caça de la Comunitat Valenciana s'ha bolcat en la convocatòria, que compta amb el suport d'agricultors, ramaders i nombrosos col·lectius rurals.

El president de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, Raúl Esteban, assenyala que “les reivindicacions que ens mouen a manifestar-nos són tantes, que la llei de protecció i drets dels animals és una raó més. Aquesta llei oblida a la gent del món rural, que és la que treballa, cuida i habita el camp”. I afig que “la resposta dels caçadors de la Comunitat Valenciana ha sigut massiva. Ja n'hi ha prou de tantes traves! Inundarem Madrid per a recolzar una activitat que aporta tant al món rural i que és un motor econòmic fonamental per al desenvolupament rural”, conclou.

Una legislació ambiental excloent

A la nova Llei, coneguda com la de benestar animal, se li sumen altres normatives i decisions preses per una legislació ambiental excloent i sense visió social, com la fi de la prohibició de la caça en Parcs Nacionals, l'amenaça de la tórtora, del llop o el silvestrismo. Però també preocupa el col·lectiu la possibilitat d'incloure la perdiu roja, el tord o la guatla com a espècies amenaçades, la conservació de la gestió cinegètica d'ocells aquàtics en zones d'aiguamolls o que es reconega la labor dels caçadors en el control d'espècies per a la conservació de la fauna i la flora són algunes de les reivindicacions d'un sector cinegètic greument amenaçat per polítiques animalistas.

La manifestació, que porta per lema “Junts pel camp”, està organitzada per les tres principals organitzacions agràries (ASAJA, COAG i UPA), per la Real Federació Espanyola de Caça (RFEC) i per Aliança Rural, la qual cosa demostra la unió dels principals i majoritaris sectors rurals enfront de la falta de suport i abandó cap al món rural. Partirà a les 11.00 hores de la Plaça de l'Emperador Carles V (Atocha), enfront del Ministeri d'Agricultura, i recorrerà el Passeig de la Castellana per a arribar a la Plaça Sant Joan de la Creu on, enfront del Ministeri de Transició Ecològica, finalitzarà amb la lectura d'un manifest per part dels convocants.

 

Pujar