elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.000 joves de la Comunitat competeixen per esdevenir els millors empresaris virtuals d'Espanya

Més de 1.000 joves de la Comunitat competeixen per esdevenir els millors empresaris virtuals d'Espanya
  • La Comunitat Valenciana és la quarta comunitat autònoma amb més participants en aquesta edició, i la província amb més representació és València, seguida d'Alacant i Castelló

Després de finalitzar el període d'inscripció, un total de 1.083 estudiants de 44 centres educatius de la Comunitat Valenciana estan competint per aconseguir el títol de millor empresari virtual del país, en l'onzena edició del concurs nacional Young Business Talents. Aquesta iniciativa educativa amb format de Business Game, organitzada per ESIC, Herbalife Nutrition i Praxis MMT, té una durada de cinc mesos en què els joves es converteixen en autèntics directius en haver de dirigir la seva pròpia empresa virtual i demostrar el seu talent i habilitats directives .

Per aconseguir la victòria, els equips valencians han de competir davant d'un total de 10.423 estudiants de 392 centres docents de tot Espanya. En aquesta onzena edició, la Comunitat és la quarta comunitat autònoma amb més participants, per darrere d'Andalusia amb 1.693, Catalunya amb 1.605 i Galícia amb 1.369 estudiants. D'altra banda, atenent la participació per províncies, València compta amb 573 estudiants, seguida d'Alacant amb 382 i Castelló amb 128 participants.

Gràcies a aquest programa educatiu únic a Espanya, milers de joves tenen l'oportunitat de viure en primera persona la gestió empresarial. L'objectiu és enriquir l'activitat didàctica a les aules amb factors lúdics, que complementin la part teòrica curricular. Adquireixen una experiència real del que és l'economia, experimenten com es viu al dia a dia d'una empresa i prenen les mateixes decisions que els directius d'una companyia. Aquesta iniciativa els ajuda en l'orientació per al futur acadèmic i laboral, aportant-los un valor afegit al seu currículum”, explica Mario Martínez, director de Young Business Talents.

Aquest any, els joves participants, alumnes de 4t de l'ESO, Batxillerat i dels cicles formatius de grau mitjà, i amb edats compreses entre els 15 i els 21 anys, han de dirigir una empresa pertanyent al sector de l'automoció i gestionar les vendes de cotxes de la companyia. Per això, utilitzen un sofisticat simulador empresarial, desenvolupat per Praxis MMT, que és cedit de manera gratuïta als centres docents per a la seua participació i que té un valor de més de 3.000 euros cadascun.

Fins que es conegui l'equip guanyador durant la final nacional que tindrà lloc al mes de maig, els milers de joves espanyols han de competir de manera en línia des de les aules i amb l'ajuda dels seus professors, superant diferents fases en línia. L'objectiu per guanyar serà convertir la vostra companyia en la més pròspera i amb més beneficis del mercat. Per això, hauran de definir la seva estratègia empresarial, tenir en compte la competència, els canvis al mercat i diferents variables, per poder prendre les millors decisions en temps real relatives a la gestió de la companyia i no caure en fallida.

Els 100 millors equips arribaran a la final nacional per disputar el títol de millor empresari virtual d'Espanya. Entre els millors equips es repartiran més de 14.000 euros a premis entre estudiants i docents, així com diplomes acreditatius. Durant la passada edició, els alumnes andalusos Álvaro Escobar, Francisco Cruz i Rafael García, estudiants de l'IES Gran Capità de Còrdova, es van alçar amb la victòria després de vèncer més de 400 aspirants de tot Espanya.

Pujar