elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5.000 persones van visitar en 2019 la planta de tractament de residus de l’EMTRE a Quart

5.000 persones van visitar en 2019 la planta de tractament de residus de l’EMTRE a Quart
  • Los Hornillos disposa d’ecoaula i aula d’educació ambiental

4.994 persones, la majoria estudiants, van visitar l’any passat la planta de tractament de residus de l’EMTRE a Quart de Poblet. Més del 90 % de les visites corresponen a xiquets, xiquetes i joves que desitgen conéixer el procés de tractament, destriament i reciclatge dels residus que generem. La majoria pertanyen a centres escolars de les 45 poblacions pertanyents a l’Entitat Metropolitana i són especialment nombroses les visites d’escolars de Catarroja, Torrent, Godella, Paterna, Burjassot o Aldaia. També s’ha rebut joves de centres de menors de la nostra comarca. A més, l’any 2019 ens han visitat de fora de l’àrea metropolitana, en especial de centres escolars de Gandia i Xiva. Pel que fa a les visites de persones adultes, la major part provenen de les associacions de jubilats i pensionistes de les poblacions pertanyents a l’EMTRE.

La planta de tractament “Los Hornillos” disposa d’ecoaula i aula d’educació ambiental, dirigida per un educador. L’educador guia la visita, que sol durar unes dos hores, en el transcurs de la qual es coneixen les instal.lacions del centre i se segueix el procés des de l’entrada dels camions de residus a la conversió del fem orgànic en compost.

El contingut del recorregut varia segons l’edat dels visitants. Els més menuts veuen l’exposició sobre treballs manuals fets amb materials reciclats i coneixen R.O.S.C.O. (Robot Separador i Classificador d’Objectes), un dibuix animat que s’ha convertit per als més menuts en la imatge corporativa de la planta.

En canvi, els adults visiten la sala de control de “Los Hornillos”, els sistemes de separació de residus i aprenen la importància de destriar els materials en origen i també de reciclar.  

Grans i menuts porten jupetins de senyalització i segueixen estrictament els camins marcats per als visitants per garantir la seua seguretat.

Per al president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, “l’educació ambiental sobre la importància de separar bé els residus i evitar al màxim la seua producció és fonamental per a l’EMTRE. Esta és una tasca fins a cert punt desconeguda al costat de la principal, com és la gestió dels residus que arriben a les dos plantes de tractament, a Quart i Manises, i a l’abocador de Dos Aigües, però imprescindible. Esta serà una de les línies d’actuació més importants del present mandat: la comunicació i l’educació ambiental”.

Per visitar la planta de tractament de residus de l’EMTRE a Quart de Poblet, cal telefonar al número 674 01 83 45 en horari de 9 a 14 hores o escriure un correu electrònic a emtre@emtre.es. És imprescindible concertar la cita.

Pujar