elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El fitoplàncton i la salut del mar centren la segona conferència de la Setmana de la Ciència 2018 a Gandia

El fitoplàncton i la salut del mar centren la segona conferència de la Setmana de la Ciència 2018 a Gandia
    MÉS FOTOS
    El fitoplàncton i la salut del mar centren la segona conferència de la Setmana de la Ciència 2018 a Gandia - (foto 2)
    El fitoplàncton i la salut del mar centren la segona conferència de la Setmana de la Ciència 2018 a Gandia - (foto 3)

    La Setmana de la Ciència de Gandia ofereix la seua segona conferència de la setmana, titulada ‘Ecosistemes costaners i fitoplàncton vistos des de l’espai’, el dimarts 6 de novembre a les 19.30h, a la Casa de Cultura de Gandia. La xarrada la imparteix Maite Sebastià, doctora en Ciències Ambientals, professora i investigadora al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. En la seua conferència, la investigadora parlarà de la relació entre el fitoplàncton i la salut de la mar: ‘Com a usuaris de les platges som conscients de les variacions de color que ofereixen les seues aigües’, explica Maite Sebastià. ‘Aquest color és un atractiu del que es fa ús en campanyes de promoció turística, sent especialment desitjada la transparència de les aigües. En aquesta xarrada explicarem a què es deu el color de l’aigua, i especialment ens centrarem a un component molt important: el fitoplàncton. Gràcies al sensors remots i les tècniques de teledetecció podem observar el color de l’aigua des de l’espai, i detectar canvis com els produïts per floracions de fitoplàncton’.

    Durant tota aquesta setmana, de dilluns a divendres,  a les 19.30h, pot gaudir-se de conferències de primer nivell a Gandia. Tota la programació està disponible a la web alfonselvell.com

    La Setmana de la Ciència de Gandia està organitzada pel CEIC Alfons el Vell, el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV), amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

    Maite Sebastià, experta en la qualitat dels ecosistemes costaners

    Maite Sebastià és doctora en Ciències Ambientals per la UPV. En l’actualitat és professora en el Departament d’Enginyeria Hidràulica i Medi ambient. Amb una experiència docent de més de 10 anys, ha impartit docència a les titulacions d’enginyeria tècnica forestal, llicenciatura en ciències ambientals, grau en ciències ambientals, grau en enginyeria d’obres públiques, i als màsters de d’aquicultura i d’enginyeria en camins, canals i ports. La seua activitat investigadora es desenvolupa a l’Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres al Campus de Gandia. La seua línia d’investigació es centra en la gestió d’ecosistemes costaners, concretament a l’avaluació de la seua qualitat a partir del seu seguiment. En els darrers anys ha treballat en col·laboració amb la Universidad Autónoma de Baja California (Baja California, México), en la línia del seguiment d’aigües costeres per teledetecció.

    Activitats de la Setmana de la ciència

     La programació de la Setmana de la Ciència, del 5 a l’11 de novembre, inclou 44 activitats per a diferents públics. Els protagonistes seran, sobretot, els xiquets i xiquetes, de primària i secundària, que entre setmana hi participen amb els seus centres educatius en tallers a la Casa de Cultura, de Gandia; al Campus de Gandia, al Port o a Urbalab.

    El dissabte 10 de novembre a les 12.00 h, a la Biblioteca Infantil Central de Gandia, s’ofereix una activitat gratuïta per a famílies. Aquesta activitat, “La inspiració de Mary Shelley” ens transporta a la vida de l’autora de Frankenstein, de la mà dels contacontes “Los Gatos con Batas”, i permetrà que xiquets i xiquetes, de 1r de primària a 2n de l’ESO, aprofundisquen en el món de l’electricitat, i realitzen experiments de conductivitat. La inscripció en l’activitat es pot fer directament en la Biblioteca Infantil 

    Pujar