26 de febrero de 2021 26/2/21

La Diputació aprova la proposta d’inversió de Gandia amb els diners del “SOM +”

La Diputació aprova la proposta d’inversió de Gandia amb els diners del “SOM +” - (foto 1)

  El coportaveu del Govern, José Manuel Prieto, ha anunciat aquest matí en roda de premsa les principals propostes arrel de la Junta de Govern Local celebrada ahir dimecres 21 de març. Així, s’hi va comunicar l’aprovació per part de la Diputació de València als projectes presentats pel govern municipal emmarcats dins del programa d'ajudes conegut com a “SOM +”. A més, també s’hi va aprovar l’adjudicació d'una subvenció per valor de 10.000 € a la Fundació Arquebisbe Miguel Roc.

  La Junta de Govern va acordar la proposta de projectes que va presentar el consistori a la Diputació de València per al programa d'ajudes conegut com a SOM +. Una proposta que fou aprovada pel plenari de l'ens provincial el passat 27 de febrer i que contempla les obres i condicionaments d’algunes de les infraestructures que ja disposa la ciutat. Unes ajudes de 700.000 € que es repartiran en dos anualitats, i aquesta primera està xifrada en 389.833 € on les infraestructures esportives acaparen gran part de la subvenció.

  Els projectes agraciats per les ajudes, prèvia realització d’un barem valoratiu, són els següents: adquisició i il·luminació del camp de beisbol municipal (27.694,38 €); adquisició d'equips informàtics (18.000 €); adquisició i instal·lació de caldera de gas, conduccions i connexions de la piscina convertible del poliesportiu municipal (54.000 €); obres al poliesportiu municipal (160.139,19 €); horts urbans de Martorell (30.000 €); mercat municipal del Prado (40.000 €) i la construcció de nínxols al cementiri municipal (60.000 €).

  A més, s’ha aprovat l'adjudicació d'una subvenció  per valor de 10.000 €, donada les seues acreditades raons d'interès públic i social, a la Fundació Arquebisbe Miguel Roca. En aquest cas, l'organització sense ànim de lucre desenvolupa el programa Proyecto Hombre destinat a ajudar a les persones amb diferents problemes d’addicció. Una activitat que desenvolupa des de fa anys a Gandia i que ha ajudat centenars de persones a superar els seus problemes de conducta activa.

  “Els ajuntaments tenim autonomia suficient, sabem les necessitats reals de la ciutadania en les nostres infraestructures i equipaments. Són diners per a la millora de les condicions de vida de la gent”, ha destacat Prieto. El coportaveu ha recordat les paraules d’agraïment promulgades per l’alcaldessa Diana Morant respecte al compromís de la Diputació amb la ciutat de Gandia. “Tot i la situació econòmica heretada, aquest govern segueix demostrant dia a dia que primer són les persones i sobretot, aquelles que per diverses situacions vitals s'han vist immerses en situacions adverses. Per això, no podem més que congratular per l'acord i reafirmar-nos en què seguirem treballant en aquesta línia”, ha conclòs Prieto.

  Subir