27 de febrero de 2021 27/2/21

El Mucbe organitza tallers familiars i visites teatralitzades per a la setmana de Pasqua

El Mucbe organitza tallers familiars i visites teatralitzades per a la setmana de Pasqua - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  El Mucbe organitza tallers familiars i visites teatralitzades per a la setmana de Pasqua - (foto 2)

  La Regidoria de Cultura ha organitzat per a aquestes vacances de Pasqua un seguit de tallers familiars i visites teatralitzades per a donar a conéixer de manera amena i entenedora la història de Benicarló. El 7 i 8 d'abril tindran lloc les visites pel centre històric i el poblat iber del Puig de la Nau.

  Les dos visites que ha programat la Regidoria de Cultura per donar a conèixer la història de la ciutat a través del centre històric de Benicarló i el poblat iber del Puig de la Nau, començaran el 7 d'abril a les 18.00 hores amb la visita teatralitzada pel nucli històric, a càrrec de l'empresa Aur Art. La visita, en castellà, consistirà a recrear diferents escenes pel centre de la ciutat, on s'escenificaran diferents fets rellevants de la història de Benicarló, com ara l'atorgament de la Carta Pobla, la concessió del títol de vila o la recreació d'escenes i situacions de les diferents guerres (Guerra de Successió, Guerra de la Independència o guerres carlines). La visita s'iniciarà davant de l'Ajuntament.

  L'endemà, diumenge 8 d'abril, tindrà lloc la visita teatralitzada al poblat iber del Puig de la Nau, també a càrrec de l'empresa Aur Art. La visita, que es dividirà en dos grups, un en castellà i un altre el valencià, començarà a les 11.00 hores i consistirà a escenificar la vida quotidiana dels habitants del jaciment. En les diferents escenes participaran els principals personatges que habitaven el poblat (el pintor, la teixidora, els comerciants, els guerrers o la sacerdotessa).

  Pel que fa als tallers familiars, començaran aquest dissabte 24 de març a les 18.00 hores amb «Coneixem Gustav Klimt», en el qual els participants treballaran les tècniques del collage, ceres, pintura a l'aigua i retoladors. Per dimarts 3 a les 11.00 hores i dimecres 4 a les 17.00 hores s'ha programat «Fes el teu sabó natural», el taller familiar al voltant de la Casa Tradicional Benicarlanda del carrer Santa Càndida, en què els xiquets i xiquetes aprendran a fabricar sabó de glicerina, a més de visitar la casa tradicional benicarlanda. L'últim dels tallers també està relacionat amb l'art contemporani. En aquest cas, en «Coneixem Andy Warhol», programat per dijous 5 d'abril a les 11.00 hores i divendres 6 a les 17.00 hores, els participants posaran en pràctica les tècniques d'estampació amb goma eva o vegetals, pintura a l'aigua i la tècnica del gravat. El tres tallers que s'han programat estan dirigits a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 10 anys i són gratuïts.

  Tant les persones interessades a assistir a algun dels tallers familiars com a alguna de les visites teatralitzades (2 euros per persona i els menors de 10 anys gratuït) s'han d'inscriure telefonant al 964 460 448 o enviant un correu a l'adreça electrònica correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org.

  Subir