26 de febrero de 2021 26/2/21

Jorge López presenta al Castell la seua participació al Ironman Hawai 2018

Jorge López presenta al Castell la seua participació al Ironman Hawai 2018 - (foto 1)

  El triatleta alaquaser Jorge López Palenzuela va presentar el dijous 12 d’abril al Castell d’Alaquàs la seua participació al Ironman de Hawai 2018, la prova mundial més dura i antiga d’aquesta modalitat esportiva que se celebrarà el proper 13 d’octubre. L’acte s’emmarca dins de les celebracions organitzades amb motiu del Centenari de la Declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic Nacional.

  El triatleta va destacar que “és un somni per a mi competir en aquesta dura prova. És un esforç meu i de la meua familia que sempre ha estat ahí perquè és molt difícil compaginar treball, familia i la dedicació de 35 hores setmanals a l’entrenament. Però continuaré amb il·lusió i gantes per intentar acosneguir tots els reptes que em propose”. 

  En l’acte, l’esportista va explicar en què consisteix aquesta competició mundial que combina tres modalitats esportives: 4 quilòmetres de natació, 180 quilòmetres de ciclisme i 42 quilòmetres de carrera a peu. Una prova que es dificulta sobretot per les condicions metereològiques de vent i humitat que existeixen a Hawai.

  En la presentació va estar acompanyat per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos,  el regidor d’Esports, Fran Evangelista i per familiars i una gran quantitat d’amics i amigues i patrocionadors. Van assistir també regidors i regidores de l’Ajuntament de Torrent, on l’esportista treballa com a Polica Local.

  En les intevencions, l’Alcaldessa d’Alaquàs va voler destacar “el seu perfil ciutadà, humà, esportista i professional. Jorge se sent molt del seu poble, pots contar amb ell sempre que vols i és un referent per a nosaltres amb valors humans destacables. La seua cultura de l’esforç està present en el dia a dia i per això anem a estar al teu costat perquè ens representes a tots i totes”.

  Durant l’acte es van projectar dos videos motivacionals. Un primer relacionat amb el Ironman de Hawai i un segon més personal que ha estat elaborat per l’equip de Tripixelsport format per Juan Miguel Esteve i Daniel Torràs. Es tracta d’un video en el qual es pot veure l’esportista practicar les tres modalitats esportives i on es pot comprovar la seua passió, entrega i esforç. L’esportista va mostrar també l’equipatge tècnic que portarà per la competició.

  Jorge López Palenzuela és membre del club Triculpelat d’Alaquàs. Enguany ha aconseguit classificar-se per al Iroman de Hawai, el més antic i prestigiós del món. Va començar als 8 anys a l’escola d’atletisme d’Alaquàs fins que va passar a formar part del Club d’Atletisme d’Alaquàs. Durant aquests anys ja aconseguia diversos pòdiums a nivell provincial i nacional. L’any 2008 va fundar el club de muntanya Més Desnivell, amb el qual va competir en carreres de muntanya. L’any 2012 va començar a dedicar-se al triatló com a esport principal. L’any 2013 va aconseguir els seus primers èxits en aquesta modalitat com la segona posició en el Triatló Olímpic de València. Des d’aleshores no ha parat de rebre èxits per tot el país. El passat mes de setembre, en l'Ironman de Barcelona, va aconseguir el seu esperat repte: classificar-se per a Hawai.

  Subir