1 de marzo de 2021 1/3/21

Alaquàs recapta un total de 890 euros en el tradicional Sopar Solidari

Alaquàs recapta un total de 890 euros en el tradicional Sopar Solidari - (foto 1)

  Més de 400 persones van participar el divendres 5 de maig en el tradicional Sopar Solidari que enguany s'ha celebrat el col·legi Mare de Déu de l'Olivar I. Una activitat que serveix perquè xiquets i xiquetes, joves, pares i mares i professors i professores puguen compartir taula al sopar faixat programat per l'Ajuntament d'Alaquàs, l'AMPA del centre educatiu Mare de Déu de l'Olivar I i els joves de la Casa Joventut Sauqala, amb la col·laboració de la resta d'AMPA's del municipi. Aquest és el tret d'eixida al Joc Solidari d'Alaquàs que se celebrarà el proper dissabte 13 de maig amb la participació de tots els col·legis d'Alaquàs.

  A través de la venda de tiquets adquirits per poder assistir aquest Sopar, s'han recaptat enguany un total de 890 euros, que junt amb l'aportació que realitzarà l'Ajuntament d'Alaquàs i els diners recaptats en el Mercat Solidari que van ascendir a 1000 euros, es destinaran al Joc Solidiari en el que participaran els xiquets i xiquetes dels centres d'Alaquàs jugant per les entitats que participen.

  El Sopar es va iniciar a les 20 hores amb activitats i jocs infantils per als assistents i actuacions protagonitzades pels alumnes de cinqué i sisé de primària de tots els col·legis així com de l'Escolania de la Mare de Déu de l'Olivar i l'acadèmia Temps de Ball. A continuació, les ONGs i associacions implicades en el Joc Solidari van presentar en públic els projectes amb els quals col·laboraran amb els països del tercer món gràcies a la participació dels col·legis. L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos i el president de l'AMPA del centre escolar, Alejandro García, van agrair a tots els presents la seua implicació.

  Aquesta activitat està emmarcada dins del Joc Solidari de la programació del Departament de Cooperació Internacional i Participació ciutadana. L'objectiu d'aquesta activitat és recaptar fons per a projectes que aniran destinats a països del tercer món i consisteix en ensenyar els xiquets i xiquetes, a través de proves i jocs, les diferències que hi ha als cinc continents. Els participants d'aquest Joc Solidari juguen per aconseguir diners que cada centre destina a un projecte seleccionat i respecte al qual s'ha treballat prèviament a les aules.

  Pel que fa als projectes, el CEIP Ciutat de Cremona destinarà enguany la seua ajuda a l'Associació Cultural, Social i Empresarial HispanoAmericanos, el col·legi Vila d'Alaquàs la destinarà a Gent Solidària de l'Horta Sud, el Bonavista a la Fundació Vicent Ferrer, el González Gallarza a Globamón, el CEIP Sanchis Almiñano a De mi casa a tu casa, el col·legi Madre Josefa Campos a la Associació Solidaria Madre Josefa Campos i el Mare de Déu de l'Olivar I a la delegació de Mans Unides d'Alaquàs.

  Subir