elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut de Drets Humans celebra un congrés i tres seminaris

    L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) organitza el dilluns 28 de novembre una jornada sobre l’acaparament de terres com a amenaça per als drets humans; un seminari sobre migració i canvi climàtic al Senegal; i un debat sobre la repressió a les dones durant el franquisme i la transició. Així mateix, el dimarts 29 i el dimecres 30 de novembre, celebra un congrés sobre els reptes i oportunitats de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea.

    La coincidència d’aquests quatre seminaris en els quals conflueixen problemes molt variats, segons explica Fernando Flores, director del IDH-UV, “és el resultat de la labor dels investigadors de l’institut, que treballen acadèmicament en àrees de naturalesa molt diferent sota el mateix prisma de lluita pels drets humans”.

    El Congrés “Reptes i oportunitats de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea: aportacions de la conferència sobre el futur d’Europa” tindrà lloc el 29 i 30 de novembre, en el saló de graus del Departament de Dret Internacional Adolfo Miaja de la Muela, en la Facultat de Dret (Campus del Tarongers). Segons explica el professor José Elías Esteve, codirector del congrés, “s’acosta la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea i apareix una sèrie de reptes i oportunitats que no són només necessaris, sinó també estratègics, d’abordar: la posició d’Espanya i la Unió Europea en l’ordre mundial, els reptes econòmics, polítics, socials, mediambientals, humanitaris i tecnològics. En el passat algunes d’aquestes àrees es concebien com a estancs separats, però el temps ha demostrat la necessitat de tractar cadascuna d’elles com a assumptes transversals i interdependents. La Conferència sobre el Futur d’Europa el va demostrar, aglutinant veus i rebent inputs de la ciutadania, i és necessari fer un pas avant per a transformar la Unió Europea. En aqueix sentit, l’oportunitat que Espanya presidisca el Consell de la Unió Europea en 2023 mereix atenció i d’ací l’interés de les nostres jornades”.

    D’altra banda, el dilluns 28 de novembre, a les 12.00 h en la Facultat de Ciències Socials (Aula 2A2), tindrà lloc el seminari “Migració i canvi climàtic al Senegal”. Així mateix, de manera virtual i organitzat en col·laboració amb Universitat Jaume I de Castelló, se celebrarà una jornada sobre acaparament de terres i recursos com una amenaça creixent per als drets humans.

    També el dilluns 28 de novembre, a la sala hemicicle Joaquín Tomás de Villarroya (1P20), del Departament de Dret Constitucional de la Facultat de Dret, tindrà lloc, a les 12 h. una taula redona sobre la repressió a les dones durant el franquisme i la transició, que se celebra en el marc dels Debats sobre Memòria, Gènere i Justícia, que organitza la plataforma Acció ciutadana contra impunitat del franquisme.

    Pujar