elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rècord  en els Pressupostos Participatius de Quart de Poblet amb un increment de vots del 300%

Rècord  en els Pressupostos Participatius de Quart de Poblet amb un increment de vots del 300%
  • Més arbres i parcs inclusius, el més votat en els pressupostos participatius de Quart de Poblet

MÉS FOTOS
Rècord  en els Pressupostos Participatius de Quart de Poblet amb un increment de vots del 300% - (foto 2)

La ciutadania de Quart de Poblet ho té clar. Vol més arbres i parcs divertits i inclusius. Estes han sigut les propostes més votades en la VII Edició dels Pressupostos Participatius del municipi. Una edició en la qual s'ha aconseguit un dels principals objectius d'esta iniciativa: Que els veïns i veïnes s'involucren en la vida política i social de Quart de Poblet i la seua opinió es tinga en compte en les decisions que tenen a veure amb el seu dia a dia.

L'alcadesa, Cristina Mora, ha assenyalat que “Els veïns i veïnes de Quart de Poblet han demostrat, un any més, el seu compromís amb el municipi i el seu interés per fer, al costat de l'Ajuntament, un poble millor. La seua veu i la seua opinió són fonamentals per a l'equip de govern. Vull aprofitar per a donar les gràcies als i les participants pel seu interés per a contribuir al creixement de Quart de Poblet"

L'increment de les persones que han expressat la seua opinió per a elaborar els pressupostos ha sigut espectacular. En l'anterior edició van participar 566 persones mentres enguany ho han fet 1.384. Això suposa un augment d'un 244% que també es traduïx en el nombre de vots emesos. Com cada persona pot votar diverses propostes, les xifres encara són majors. En 2023 es van emetre 1.745 vots mentres que ara s'han comptabilitzat 5.116, quasi un 300% més. Entre els factors que tenen a veure amb este increment ha sigut la labor de conscienciació que l'Ajuntament realitza i el sistema de votació que ha sigut molt més senzill. Altres anys es votava a través d'una aplicació mentres que enguany era suficient amb entrar en la nova web municipal i introduir el DNI. D'esta manera, es fomenta el debat, s'identifiquen prioritats i es decidixen determinades partides de despesa municipal.

De totes els vots emesos, la iniciativa que més agradat a la ciutadania de Quart de Poblet, amb un 63%, ha sigut la d'incrementar el nombre d'arbres autòctons que proporcionen més ombra i reduïsca la calor en els mesos d'estiu. A més, també s'ha sol·licitat la creació d'un "Bosc del Consell Municipal d'Infància i Adolescència".

Els quarteros i quarteras volen que es facen més parcs inclusius i divertits, que s'actualitzen les activitats i jocs que es poden fer i es facen banys públics. Esta proposta ha rebut 680 vots.

Una altra de les iniciatives que ha tingut molt d'èxit és la creació d'espais multiús a l'aire lliure per a dur a terme activitats culturals i cíviques. Estos llocs haurien de comptar amb escenari i estar preparats per a equips de megafonia, il·luminació, etc.

624 vots ha rebut el projecte de millora del parc poliesportiu per a poder dotar-lo de zones d'ombra i més sòl destinat a les pistes d'atletisme mentres que la iniciativa d'estudi i consolidació d'entorns escolars segurs ha obtingut 555 suports. Per a crear estos espais, que estarien formats per famílies, professorat, alumnat i gent dels barris, s'assenyalaria el municipi amb pictogrames, es faria una campanya informativa, etc.

Crear una oficina municipal sobre ajudes a ascensors, rehabilitació d'edificis i energies renovables, creació de colònies felines, més zones reservades a gossos amb jocs d'educació i agilitat canina, senyalització dels llocs emblemàtics del poble, un centre de compostatge comunitari, un circuit d'educació viària i més panells d'anuncis i convocatòries ciutadans són la resta de propostes més votades en esta edició.

Hi ha altres propostes que no s'han inclòs en les votacions perquè ja estaven previstes o, fins i tot, en execució. Concretament, l'equip de Govern va identificar onze propostes de la ciutadania que ja s'estaven realitzant com l'elaboració de Pla de Salut mental per a la població jove, l'adequació d'un espai per a exposicions de xiquetes, xiquets i joves, la col·locació de fanals en al pipicán situat al costat del metre, fomentar el comerç local i l'emprenedoria en joves, una sala d'assaig per a grups musicals, millora i restauració de voreres, contenidors de fem tinguen boques grans, millora de la senyalització i accés a les zones de vianants del poble, ampliació de la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, estudi per a la implantació de transport urbà públic o el foment de l'ús de les bicicletes.

Pujar