Castellano

Els atletes de Puçol destaquen de nou en els campionats de Castelló i València

MÉS FOTOS
    Els atletes de Puçol destaquen de nou en els campionats de Castelló i València - (foto 2)

El dissabte 9 de juny, el Club d'Atlestisme de Puçol va anar al campionat autonòmic cadet de Castelló, on va destacar en gran manera en totes les disciplines en les quals va competir amb els millors de la comunitat. Igual que en el torneig provincial de fa dues setmanes a Xàtiva, la jornada del dissabte va ser extraordinària, ja que els esportistes Clara Izquierdo i Pau Ortega van repetir dues mínimes que confirmaren la seua presència en el campionat d'Espanya de l'1 de juliol, de nou a Castelló. Els atletes veterans que van competir a València també van obtenir resultats destacats.

El club ja té una atleta d'elit amb Clara Izquierdo, ja que en la prova de 300 metres llisos va aconseguir la medalla de bronze amb un temps de 42” 87, a només unes centèsimes de la plata, i va acabar la recta de forma sensacional.

Pau Ortega té el mèrit de ser finalista en dues proves; quart en longitud, amb un salt de 5 metres 78 centímetres, amb el qual va estar a dos d’emportar-se el bronze que tenia fins a l'últim salt, en el qual va ser superat amb un altre de 5 metres 80. Una llàstima, però un concurs molt bo, doncs va estar durant tota la competició entre els tres primers; fins i tot en primer lloc durant els dos primers salts.

En 100 metres llisos, Pau va repetir mínima amb 11” 83 i va acabar en sisena posició en la final, així que li espera Castelló de nou l'1 de juliol, en el campionat d'Espanya.

Cal destacar les actuacions d'Ángela Devís i Nuria García en 300 metres tanques, que van quedar en primera i segona en la segona serie amb una marca de 50” 76 i 51” 16 respectivament; el que les va col·locar en sisé i seté lloc, de manera que tenen plaça de finalistes en estar entre les 8 millors atletes de la comunitat en esta especialitat.

Aroa Badillo també va participar en la tercera sèrie; va córrer molt bé les cinc tanques i va acabar amb una marca de 58” 07. Nuria García, abans del 300 metres tanques, va córrer el 100 tanques, on va ser la primera de la seua sèrie amb 17” 55 i va passar els obstacles amb una tècnica envejable.

Ara només queda desitjar sort a Clara Izquierdo i Pau Ortega de cara al campionat d'Espanya l'1 de juliol en les pistes Gaetà Huguet de Castelló… i continuar entrenant per a això. I, els que no, prepararan ja la pròxima temporada amb els canvis de categoria corresponents per l'edat.

Quant al campionat autonòmic Màster, és a dir, de veterans, celebrat el diumenge 10 en les pistes del Túria a València, José Luis Pérez Bayarri es va proclamar subcampió autonòmic i, per tant, medalla de plata en salt de longitud. Va aconseguir un millor salt de 6 metres i 7 centímetres, a tan sols uns 15 centímetres de l'or i repetint mínima per al campionat d'Espanya l'1 de juliol a Vitòria.

Ja està realitzant de forma habitual salts per damunt de 6 metres, la qual cosa ens porta a pensar que a Vitòria ha d'estar ja almenys entre els 8 millors d'Espanya; pel que seria la primera vegada que un atleta de Puçol ho aconseguira en l'atletisme en pista... a veure si hi ha sort.

Finalment, encara que va ser l'única que va pujar a l’alt del podi, va destacar com ve fent-ho en l'última setmana Puri Ferreros Gómez. L'atleta va guanyar, en categoria promesa, el 10k de Pobla de Farnals amb un temps de 44 minuts 29 segons a un ritme de 4’ 29. A més, va córrer l'endemà el seu primer 1.500 a l'aire lliure amb un temps de 5’ 45” en les pistes del riu Túria. Així que a continuar amb la ratxa de triomfs setmana rere setmana!

A més, tant Pau com Clara van ser triats per a formar part de la selecció valenciana que va participar en el campionat d'Espanya cadet que es va celebrar a Avilés (Astúries) els dies 16 i 17 de juny. Clara va ser seleccionada per a participar en el relleu 4x300 metres i, Pau, en el relleu de 4x100.

Així que, tant en homes com en dones, les opcions de pujar al podi són molt altes, ja que la valenciana és una de les favorites. A veure si hi ha sort i podem dir que tots dos són campions d'Espanya.

Sens dubte, un gran premi per a tots dos per la gran temporada que estan realitzant, al seu esforç i sacrifici, i com a aperitiu al campionat d'Espanya individual de l'1 de juliol a Castelló. Sort als dos.