elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
EN MEMÒRIA DE CARMEN HERRERO

El llegat de Carmen Herrero: l'oncòloga deixa el seu testimoniatge en un documental sobre càncer i esport

El llegat de Carmen Herrero: l'oncòloga deixa el seu testimoniatge en un documental sobre càncer i esport
  • La Càtedra d'Activitat Física i Oncologia Fundació José Soriano estrenarà el treball el 15 de novembre en el Paranimf de l'UJI

L'oncòloga Carmen Herrero, que desenvolupava la seua labor assistencial i investigadora a l'Hospital Provincial de Castelló, continua rebent elogis i records per part d'aquells que la van conéixer.

Als seus companys del centre sanitari que la defineixen com a “especial, senzilla i discreta”, se sumen els records del doctor Vicente Guillem Porta, excap d'Oncologia Mèdica de la Fundació Institut Valencià d'Oncologia (IVO) per a qui la metge d'Onda aportava “grans idees científiques i humanes”.

A la seua curta edat, Carmen moria el passat 5 d'agost als 37 anys d'un càncer gàstric metastásico deixant una família trencada de dolor i un bebé de tot just un any, aquesta prestigiosa oncòloga que era membre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, ha deixat una petjada inesborrable.

La Càtedra d'Activitat Física i Oncologia Fundació José Soriano, de la qual Carmen Herrero també formava part, ha elaborat un documental sobre càncer i esport que s'estrenarà el pròxim 15 de novembre en el Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló i la seua intenció és dedicar-li'l a Carmen Herrero perquè “passe a formar part de la teua gran herència”.

I és que Carmen Herrero va ser una CAFO més, integrant de la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia, com a metge primer i després com a pacient. Recorden que la facultativa “volia estar el més forta possible per a encarar en les millors condicions el que ella tenia clar que anaven a ser els seus últims mesos” pel que “va treballar intensament” i en acabar les seues sessions, “era l'oncòloga de la resta dels seus companys i companyes de sessió i improvisava un xicotet consultori en les instal·lacions esportives de la càtedra a Vila-real”.

Les seues ganes de viure eren immenses i malgrat la malaltia el 7 de maig va participar en la carrera de la dona de Madrid recorrent els set quilòmetres. “Carmen va guanyar aqueixa carrera. Va arribar més somrient que de costum, exhausta però pletòrica, orgullosa i no vam poder més que plorar, i abraçar-nos tots junts”, assenyalen en el compte d'Instagram de CAFO.Uji.

Filla del metge Pascual Herrero qui va ocupar càrrec de responsabilitat en la conselleria de Sanitat, i d'Esmeralda  Vicent, metge en l'àmbit rural i laboral en la indústria ceràmica, l'oncòloga deixa una petjada inesborrable: “era íntegra, tenia una gran capacitat de treball, malbaratava professionalitat, malbaratava humanitat i malbaratava espiritualitat, mai perdia el somriure, i aquests valors en una oncòloga eren aspectes que la convertien en algú única”, indica CAFO.Uji en les seues xarxes socials.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de CAFO (@cafo.uji)

Pujar