elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macroabocador a Nules: 1,5 hectàrees d'enderrocs sobre una zona protegida de Marjal

Macroabocador a Nules: 1,5 hectàrees d'enderrocs sobre una zona protegida de Marjal
  • L'Ajuntament de Nules ha elevat el cas a la conselleria i a Fiscalia perquè l'empresa cesse la seua activitat i es restituïsquen la situació de les parcel·les

En plena Marjal de Nules, un espai protegit com a ‘Zona Especial de Conservació’ (ZEC) de la Xarxa Natura 2000, s'alça un macroabocador que ocupa 15.000 metres quadrats, és a dir 1,5 hectàrees.

Es tracta d'una zona d'enderrocs d'una empresa de Borriana que es dedica a la demolició d'edificacions i allí deposita tot el material dels seus treballs. En aquest macroabocador hi ha des de mobles, wáters, fustes, restes d'edificacions. Tot això en una zona que amb el pas dels anys ha anat creixent de manera important, com es pot comprovar en les imatges aèries que ha compartit en la seua pàgina de Facebook ‘Platges de Nules’. 

César Estañol, regidor de Medi Ambient, assegura que aquesta problemàtica s'arrossega des de fa diversos anys i “des de l'Ajuntament hem fet tots els procediments administratius al nostre abast”. Per això i davant la negativa de l'empresa a tancar aquest macroabocador, l'Ajuntament, després d'obrir en 2019 un expedient sancionador a l'empresa, ha remés la situació a la conselleria de Medi Ambient i ha presentat denúncia davant la Fiscalia perquè es pronuncien.

El que demana l'Ajuntament de Nules és que l'empresa cesse la seua activitat i restituïsca la situació de les parcel·les com estaven anteriorment.

Mobilització ciutadana

A través de les xarxes socials, l'associació ‘Platges de Nules’ ha alçat la veu contra aquesta alerta mediambiental. Així, en les seues publicacions alerten que “la realitat ignorada destrueix la Marjal de Nules’ i demanen a tota la ciutadania a no resignar-se i actuar “per a protegir la terra amb ambició, mesures immediates i concretes”. Perquè es pregunten "si no és possible controlar unes parcel·les d'una zona protegida, quines accions efectives podem esperar davant reptes mundials que es plantegen?".

Pujar