elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quasi un 4% dels castellonencs viu en districtes socialment vulnerables

Quasi un 4% dels castellonencs viu en districtes socialment vulnerables
  • L'Ajuntament ha presentat el seu primer Pla d'Inclusió Social fins a 2025

Quasi un 4% dels castellonencs (un 3’77) viu en districtes qualificats de vulnerabilitat social mitja. Una situació que l'Ajuntament vol revertir donant-li un impuls a les polítiques socials, on invertirà més de 17 milions d'euros, un 16% més que en 2021 i un 286% més que l'any 2015.

Així ho ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco, en la presentació del primer Pla d'Inclusió i Cohesió Social que funcionarà fins a 2025, i que portarà aquest dijous al Ple municipal per a la seua aprovació. Es tracta d'un “full de ruta” perquè “ningú es quede en el camí”, segons ha explicat la primera edil.

Marco ha destacat que l'objectiu d'aquest pla, que tindrà una vigència fins a l'any 2025 és el de “donar coherència i ser un fil conductor de les diferents accions de l'Ajuntament perquè siguen més efectives”.

“No volem que cap família quede condemnada a l'ostracisme per tindre pocs recursos”, ha expressat Marco, que, d'altra banda, ha considerat “positiu” que el 96’23% dels castellonencs visquen en seccions censals amb nivells baixos o residuals de vulnerabilitat.

“Aquest I Pla d'Inclusió és una eina de transformació social per a assegurar el benestar de la ciutadania gràcies a la definició d'un pla d'acció fins a 2025 amb mesures per a corregir els factors que generen desigualtat i vulnerabilitat social”, ha indicat Marco.

Per part seua, la regidora de Benestar Social, Mary Carmen Ribera, ha explicat que el pla és fruit d'un procés participatiu amb els partits polítics i 91 entitats socials de la ciutat, en el qual es van decidir les 44 mesures que calia dur a terme fins a 2025.

“D'aquestes 44 mesures, 25 ja s'estan implementant per part del consistori i 19 són de nova creació, la qual cosa reflecteix que aquest Ajuntament ja anava pel bon camí per a avançar en inclusió social”, ha manifestat la regidora del Benestar Social.

D'altra banda, Ribera ha explicat que, amb la pandèmia ha variat el perfil de les persones que acudeixen a l'Ajuntament per a sol·licitar ajuda. “Ha vingut gent que ha perdut el treball i no pot mantindre als seus fills o famílies els membres de les quals viuen tots en un mateix pis al no poder costejar-se l'emancipació”. Per això, ha explicat que, entre les qüestions més demandades estan les ajudes a l'habitatge i per a pagar els rebuts de la llar.

Les sis línies estratègiques del pla són la inclusió sociolaboral, l'accés a l'ocupació de qualitat, la garantia de prestacions, la protecció de drets i l'accés als serveis públics, l'equitat territorial i la cohesió social, l'atenció a la infància i l'adolescència i la reducció de l'apoderament infantil i la promoció de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, amb especial consideració a la lluita contra la feminització de la pobresa.

 

Pujar