elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El director del Laboratori Nacional de Fusió clausura el cicle de col·loquis sobre l’energia de fusió de la UA

El director del Laboratori Nacional de Fusió clausura el cicle de col·loquis sobre l’energia de fusió de la UA
  • Carlos Hidalgo afirma que ‘el concepte reactor de fusió per confinament magnètic està prou madur per a la seua extrapolació cap a una planta d’energia de fusió nuclear’

Finalitza el cicle «Col·loquis sobre l’energia de fusió: present i futur» a la Seu Ciutat d’Alacant, organitzat per l’Aula de la Ciència i la Tecnologia, amb la conferència «La energía de fusión nuclear: el camino recorrido para hacer nuestros sueños realidad», a càrrec del director del Laboratori Nacional de Fusió, Carlos Hidalgo. M. José Caturla, catedràtica de Física Aplicada de la UA, moderarà l’acte. La xarrada, demà a dimecres 14 de juny a les 19 hores en les instal·lacions de la seu de Ramón y Cajal, 4, descriurà la capacitat singular dels humans per a modelar el futur mitjançant la ciència i la tecnologia.

Com explica Hidalgo, actualment, el ritme de la innovació s’ha accelerat dràsticament. La consecució de l’energia de fusió nuclear és un dels grans desafiaments i somnis de la humanitat en el segle XXI. L’estratègia basada en el confinament magnètic requereix calfar la matèria a temperatures unes deu vegades majors que la del centre del Sol i aïllar-la amb camps magnètics intensos, unes 100.000 vegades el camp magnètic terrestre. Davant d’aquesta realitat, el director del Laboratori Nacional de Fusió afirma que «el concepte reactor de fusió per confinament magnètic està prou madur per a la seua extrapolació cap a una planta d’energia de fusió nuclear».

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, a través d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la UA. #AulaCienciaUA.

Carlos Hidalgo

Professor d’Investigació és director del Laboratori Nacional de Fusió adscrit al CIEMAT. Al llarg de la seua carrera professional ha treballat en diferents laboratoris internacionals a Europa (Institut Max Planck), als EUA (Universitat d’Austin, Laboratoris Nacionals d’Oak Ridge) i el Japó (Institut Nacional de Fusió) i ha participat en comitès internacionals consultius com ara l’EUROfusion Science and Technology Advisory Committee i EURATOM Scientific and Technical Committee on actualment presideix el Grup de Fusió Nuclear.

Pujar