elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

40 centres educatius de la província participen en la mostra CoEducArt que s’exposa a la UA

40 centres educatius de la província participen en la mostra CoEducArt que s’exposa a la UA
  • L’exposició dona visibilitat als treballs fets pels estudiants sobre coeducació

MÉS FOTOS
40 centres educatius de la província participen en la mostra CoEducArt que s’exposa a la UA - (foto 2)
40 centres educatius de la província participen en la mostra CoEducArt que s’exposa a la UA - (foto 3)
40 centres educatius de la província participen en la mostra CoEducArt que s’exposa a la UA - (foto 4)

Fins al dia 29 de març i en la primera i segona planta de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant es pot visitar la sisena edició de l’exposició ‘CoEducaArt’, un projecte educatiu que, organitzat pel STEPV (Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià), pretén donar visibilitat als treballs que es desenvolupen en els centres de Primària, Secundària i Cicles Formatius relacionats amb la coeducació.

La mostra serà clausurada amb la taula redona “Coeducació a les aules” en la qual intervindran Mónica Moreno, professora d’Història Contemporània de la UA, i Rocío Díez, coordinador d’Igualtat de Gènere i Suport a la Diversitat de la facultat d’Educació. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de la Facultat d’Educació, a les 18 h, i serà presentat per Beatriz Bustos, professora de l’Àrea de Didàctica de les Ciències Socials, i Mari Carmen Gil, responsable de l’Àrea Dones-STEPV.

Mari Carmen Gil explica que en ‘CoEducART’ es poden veure els treballs fets per alumnes de 40 centres de la província d’Alacant als quals cal sumar-ne altres quatre duts a terme per grups de la mateixa Facultat d’Educació. “En l’exposició trobarem activitats molt diverses, totes aquestes relacionades amb la coeducació, que és la metodologia educativa que té com a finalitat la igualtat”, conta Gil.

Com assenyalen des de l’STEPV, la coeducació és una metodologia educativa que té com a objectiu fer disminuir tant com siga possible els efectes i les conseqüències d’una educació sexista sobre els xiquets i les xiquetes. Implica que no hi haja segregació escolar per sexes i a més que el material utilitzat no contribuïsca a crear diferents expectatives per a homes i dones.

Pujar