elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CeMaB analitza en un seminari per què cal tornar el teatre clàssic espanyol a l'aula

El CeMaB analitza en un seminari per què cal tornar el teatre clàssic espanyol a l'aula
  • El seminari en línia s’enceta demà impartit per la catedràtica de Literatura Espanyola, Evangelina Rodríguez, exdirectora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana i de l’Institut Valencià de les Arts Escèniques i de la Música

L’estudi, la recerca i, sobretot, la difusió del teatre clàssic espanyol com a element integral d’un patrimoni cultural actiu, ha sigut objecte els darrers anys d’un interès renovat, vinculat a l’ensenyament i a la divulgació i indústria culturals.

Amb aquest motiu, el Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB), juntament amb el màster en Estudis Literaris i el Vicerectorat d’Estudis i Formació, organitzen el seminari en línia «¿Por qué volver al teatro clásico español en el aula?», impartit per Evangelina Rodríguez, catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València. El seminari comença demà, 23 de març, amb tres jornades fins al 25 de març, en horari de 17.30 a 19.00 hores.

Evangelina Rodríguez afirma que «l’aprenentatge de la cultura i del teatre clàssic no és espontani i per això li cal l’aula, una aula en què a hores d’ara les humanitats històriques viuen un procés de relegació, també a la universitat». Atesa aquesta situació, la catedràtica advoca per fer un esforç de reconeixement crític i pedagògic del valor que té.

Evangelina Rodríguez Cuadros és especialista en la novel·la curta del segle XVII i en el teatre del Siglo de Oro. Ha dirigit diversos projectes d’investigació i ha publicat nombrosos treballs, entre els quals destaquen les seues edicions crítiques sobre La Academia de los Nocturnos a València, les dones novel·listes en el barroc, i sobre Calderón i Lope de Vega. Amb el llibre La técnica del actor español en el Barroco. Hipótesis y documentos (1998) obtingué el Premi Leandro Fernández de Moratín d’Estudis Teatrals. Ha sigut vicerectora de la Universitat de València, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana i de l’Institut Valencià de les Arts Escèniques i de la Música, membre del Patronat Nacional del Misteri d’Elx i de la Institució Valenciana d’Estudis i Investigació.

Pujar