elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Càtedra d’Economia Blava vol impulsar una estrategia del sector vinculat a la mar a la Comunitat Valenciana

La Càtedra d’Economia Blava vol impulsar una estrategia del sector vinculat a la mar a la Comunitat Valenciana
  • La Càtedra de la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández amb la Conselleria d’Economia Sostenible ha celebrat avui un congrés centrat en construir l'estratègia blava entre universitats, administracions i empresariat

MÉS FOTOS
La Càtedra d’Economia Blava vol impulsar una estrategia del sector vinculat a la mar a la Comunitat Valenciana - (foto 2)
La Càtedra d’Economia Blava vol impulsar una estrategia del sector vinculat a la mar a la Comunitat Valenciana - (foto 3)
La Càtedra d’Economia Blava vol impulsar una estrategia del sector vinculat a la mar a la Comunitat Valenciana - (foto 4)

 

La Càtedra d’Economia Blava que comparteixen la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández amb la Conselleria d’Economia Sostenible ha celebrat aquest dijous el ‘Congrés Internacional d’Economia Blava” a les instal·lacions de la Ocean Race a Alacant.

Una convenció centrada en l'objectiu d’articular una estratègia econòmica blava implicant a universitats, administracions i també a l’empresariat “tal i com ja han fet altres territoris de l’estat litorals”, com ha assenyalat el codirector de la Càtedra, el professor Fernando de Rojas.

La rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, ha destacat l’oportunitat d’aquesta iniciativa que “reconeix la importància dels mars i els oceans com a motors de l’economia pel seu gran potencial per a la innovació i el creixement i que té una importància cabdal a la Comunitat Valenciana” i ha apuntat que “cal estructurar aquesta estratègia implicant a tots els sectors, des de les universitats que han d’aportar coneixement i investigació per a desenvolupar-la, fins als empresaris que han de posar-la en marxa, passant per les administracions que han de implementar totes les eines necessàries per a fer-la realitat”.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ha destacat en la seva intervenció el treball de la Càtedra i ha assegurat que “estem treballant per a articular l’estratègia d’economia blava al nostre territori i un exemple és la Càtedra que mantenim amb les universitats d’Alacant i UMH” i ha assenyalat la importància d’un sector “que té un pes molt important en la nostra economia i que encara pot ser més rellevant amb una bona coordinació de tots els actors implicats i el coneixement de les universitats”.

Premis

Avui s’han lliurat també els Premis d’Emprenedoria Blava que cada any atorga la Càtedra d’Economia Blava i que persegueixen promoure i recolzar les iniciatives d'emprenedoria que, sent respectuoses amb el medi ambient, permeten millors utilitats de l'àmbit marítim valencià i que sorgisquen de l'alumnat de la Universitat d'Alacant i de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

El primer premi ha sigut per a la a la iniciativa “*Mare *Menstrum”, presentada per Andrea Rivas Navarro, Tamara Martínez Muñoz, Laura Navarro Ballesteros, Andrea Sotoca Felipe i

Blanca Fernández Álvarez. Una cooperativa formada per cinc dones que té per objectiu donar un ús alternatiu a l’acumulació de restes vegetals que es produeix a la costa a través de la fabricació de compreses i salvaslips a partir de l’extracció de la cel·lulosa obtinguda de la posidònia oceànica.

El segón guardó ha sigut per a la iniciativa “Biolamps”, presentada por Candela Hernández Soler, Karla Pérez San José, Mikel Sánchez Alfonso i Pablo Villafranca Sánchez. Un projecte que té com a objectiu utilitzar dinoflagelats bioluminiscents en bombetes com a substitut a la il·luminació elèctrica tradicional en espais i locals d’oci.

El tercer se l’ha endut a iniciativa “Biospirulin”, presentada por Daniel Serrano Serrano, Pau Piera Castelló, Javier López Simón, Aleksandra Rosenova Mateva i Marina Rodríguez Harzi. Un projecte teòric que pretén subsanar el principal problema relacionat amb el creixement de l’espirulina en l’àmbit industrial mitjançant tècniques d’enginyeria genètica que permeten estendre la producció durant tot l’any i a qualsevol localització geogràfica.

Pujar