elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aigües d'Alacant i APSA reafirmen el seu compromís amb les Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat d'Alacant

Aigües d'Alacant i APSA reafirmen el seu compromís amb les Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat d'Alacant
  • Les tres entitats han fet balanç del treball realitzat centrat en la docència, la investigació, la innovació i la formació de persones amb discapacitat i de professionals del sector

MÉS FOTOS
Aigües d'Alacant i APSA reafirmen el seu compromís amb les Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat d'Alacant - (foto 2)

El Museu d’Aigües d’Alacant ha sigut l’escenari triat per a fer balanç dels quatre anys de vida de la Càtedra d’Inclusió Social Aigües d’Alacant-APSA de la Universitat d’Alacant en què han participat la rectora, Amparo Navarro, el director d’Aigües Municipalitzades d’Alacant, Javier Díez, i el gerent d’APSA, Carlos Giner.

Navarro ha destacat el «compromís de les tres entitats impulsores de la Càtedra amb la inclusió social de les persones amb discapacitat» com una manera d’«entendre la societat i el futur». «La implicació d’Aigües d’Alacant, el dia a dia d’APSA i la capacitat de la Universitat d’Alacant a l’hora d’investigar, innovar i crear, configura l’aliança perfecta per a avançar cap a un món millor per a totes les persones, cap a una societat que no discrimine i que dispose de les eines i la capacitat per a ser realment inclusiva».

La rectora ha lloat la tasca realitzada en aquests quatre anys «en la formació de persones amb discapacitat, que han millorat les seues habilitats socials i laborals, així com la dels professionals del sector, que han adquirit noves competències creades a partir de la investigació i la innovació impulsades des de la Càtedra».

El director general d’Aigües d’Alacant, Javier Díez, ha assenyalat que «la nostra companyia té un compromís permanent amb l’equitat i això implica la necessitat d’un desenvolupament proactiu de diversos valors, entre d’altres, la igualtat o el respecte efectiu a la diversitat. Com a valor essencial de la nostra cultura corporativa i sobre la base d’aquesta equitat, fomentem mesures que estimulen la creació d’entorns de treball diversos. A més, projectes col·laboratius com aquesta Càtedra, al costat d’organitzacions que comparteixen la nostra filosofia de treball per la inclusió social, són alguns dels projectes dels quals més orgullosos ens sentim».

Per part seua, Carlos Giner, gerent d’APSA assenyalava que «la Càtedra d’Inclusió Social és un projecte magnífic, mostra del compromís de les entitats que hi donen suport. Fins ara ha permès als professionals d’APSA amplificar els resultats del seu treball, optimitzant el seu esforç i acostant el coneixement i la formació a un nombre més gran de famílies i persones usuàries sense fronteres de temps o distància», i ha apuntat que «la plataforma EAPSA és solament el primer dels magnífics projectes que aquesta Càtedra ha realitzat al costat d’APSA i significa per a nosaltres una autèntica transformació digital i un salt qualitatiu en la nostra tasca».

La directora de la Càtedra, Ana Rosser, que ha sigut l’encarregada de detallar les accions dutes a terme, ha avançat que, entre els diferents projectes previstos per al present curs «a més de mantenir totes les línies de treball amb què ja comptem, tenim previst realitzar una jornada de transferència de coneixement el mes de desembre a través de la qual visualitzar la investigació i innovació que es desenvolupa en l’àmbit de la inclusió social».

Càtedra Inclusió Social

La Càtedra d’Inclusió Social Aigües d’Alacant-APSA de la Universitat d’Alacant manté diferents línies d’actuació que abracen la formació, la investigació, la innovació o la reflexió i el debat amb l’objectiu comú de crear coneixement i eines que incidisquen en el dia a dia de la societat i que servisquen per a fer-la més inclusiva per a totes les persones.

En aquest sentit, destaquen les activitats formatives, d’investigació i de transferència del coneixement relacionades amb la discapacitat i la promoció de l’ocupació, al costat de les accions que potencien la responsabilitat social de les empreses que vinculen els agents socials amb l’ús de persones en risc d’exclusió social.

A través de la Càtedra se subvencionen cada any projectes d’investigació i es premien els millors treballs de final de grau i de màster relacionats amb la inclusió social. Iniciatives que impulsen que grups d’investigació i estudiants dediquen els seus esforços a crear coneixement i projectes d’utilitat per a les persones.

Un exemple del treball de la Càtedra és la plataforma eApsa, una eina educativa virtual orientada a la difusió de materials, cursos i tallers relacionats amb la discapacitat intel·lectual, en la qual famílies i professionals podran interactuar a través de fòrums, videoconferències i xats, a més de fer-ho amb els materials formatius.

 

Pujar