27 de febrero de 2021 27/2/21

Podem València s’oposa a l'accés Nord a Mislata que ha représ la Conselleria de Política Territorial

Podem València s’oposa a l'accés Nord a Mislata que ha représ la Conselleria de Política Territorial - (foto 1)

    Des de Podem València ja no esperaven que després de tots els esforços per protegir l’Horta que als últims anys s’havia fet, tant per part dels llauradors com pel teixit associatiu més implicat com també per la mateixa administració (amb la llei de protecció de l’Horta i el Pla d’acció territorial) hagueren d'eixir una volta més en la seua defensa davant un nou intent de recuperar un urbanisme expansiu i especulatiu, que ja es devia haver superat fa molt de temps.

    Però menys esperàvem que fora la mateixa administració, en aquest cas la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat dirigida pel socialista Arcadi España, qui tornara a plantejar aquest model. Una administració que hauria de vetlar no sols la conservació de l’horta sinó també per la recuperació de les zones de transició amb la ciutat sempre des d’una perspectiva d’afavorir el futur que representa una horta viva i productiva.

    És per tot això que la formació morada per unanimitat del Consell de Coordinació exposa la seua ferma oposició a la construcció del nou accés nord a Mislata que tindria afecció sobre la més mínima part d'horta de nuclis com Campanar i Benimàmet, que limiten amb el seu terme municipal. Aquest accés que no aporta cap benefici per als ciutadans i s'emmarca en una altra ofensiva d’expansió urbanística especulativa que cal denunciar. Consideren que l’accés nord a Mislata és un projecte d’altres èpoques nefastes per a l’horta i que ara cal treballar per la sostenibilitat i garantir la sobirania alimentària.

    La portaveu Chelo Poveda, amb l’assessorament de les companyes del Cercle de Benimàmet, que han recavat les opinions dels veïns, assenyala que “una volta més seguiran lluitant per un model de ciutat amable i sostenible, respectuós amb l’horta, una aposta de futur on els interessos dels ciutadans, no estiguen per davall de la destrucció dels espais naturals o dels interessos especulatius, ja que no podem perdre ni un pam més d’una horta mil·lenària, exemple mundial de bona relació amb la ciutat que és necessari mantindre”.

    Subir