24 de febrero de 2021 24/2/21

Un mural col·lectiu engloba 14 visions sobre les dones a l'actualitat per artistes emergents

Un mural col·lectiu engloba 14 visions sobre les dones a l'actualitat per artistes emergents - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Un mural col·lectiu engloba 14 visions sobre les dones a l'actualitat per artistes emergents - (foto 2)
  Un mural col·lectiu engloba 14 visions sobre les dones a l'actualitat per artistes emergents - (foto 3)

  La Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de València amb motiu del Dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, va convocar la Trobada d'Artistes Urbans Emergents "Més enllà dels límits".


  Durant el cap de setmana del 4 i 5 de març, al Passeig de la Petxina, cantonada amb Ferran el Catòlic, es van reunir 14 artistes i col·lectius urbans emergents per deixar la seva perspectiva sobre les dones a l'actualitat. Centenars de ciutadans i ciutadanes s'aproparen per veure'ls treballar en directe.

  A les creacions artístiques es poden veure reflexades diferents realitats i aspectes de les dones, des d'una perspectiva novedosa, íntima i encoratjadora, com són les etapes de creixement, l'educació, la maternitat, la dona migrant, la fortalesa, el trencament amb estereotips i la llibertat, entre altres. A més, de la presència de figures rellevants a la història com Frida Kahlo, la Mona Lisa i Atenea, a banda de la revisió de figures, tradicionalment masculines, amb una visió en femení, com és el cas del Discòbol o l'Home de Vitruvi.

  La selecció de les obres s'ha realitzat mitjançant una convocatòria oberta de projectes destinada a artistes emergents, en la qual es valorava l'originalitat, la capacitat crítica, la coherència temàtica, el concepte i la qualitat artística.

  Els col·lectius i les artistes que han participat són:
  Dex-conectadas amb l'obra "Clave Educar", Sara Choliz amb "Atenea Guerrera", IO amb "Sororidad Fluída", Miquel Falgàs amb "Les dones de la meva vida", el col.lectiu de Manel Pasqual amb "Empoderament, ho podem fer", Iris Serrano amb "Madres rebeldes, hijas libres", Cabiscol amb "Taller de risoterapia, mujeres riendo como leones" i "Cap a la llibertat", Alfredo Martínez amb "Sólo Frida", Olivani amb "Les dones som", Binomio Mujeril amb "Nuevas Miradas", Vandehalo amb "El hilo", el col.lectiu d'Eva Simó amb "Elles també són heroïnes" i Ester Galán amb "Galangal".

  Subir