Castellano

Marc Ros convida als xixonencs a participar del projecte de Més Xixona, en un acte avalat per Maria Pérez i Gabriel Rufián

Marc Ros convida als xixonencs a participar del projecte de Més Xixona, en un acte avalat per Maria Pérez i Gabriel Rufián
  MÉS FOTOS
  Marc Ros convida als xixonencs a participar del projecte de Més Xixona, en un acte avalat per Maria Pérez i Gabriel Rufián - (foto 2)
  Marc Ros convida als xixonencs a participar del projecte de Més Xixona, en un acte avalat per Maria Pérez i Gabriel Rufián - (foto 3)
  Marc Ros convida als xixonencs a participar del projecte de Més Xixona, en un acte avalat per Maria Pérez i Gabriel Rufián - (foto 4)

  Ahir divendres de vesprada es va presentar a Xixona Marc Ros com a candidat a l’alcaldia de les pròximes eleccions municipals de 2023 per la coalició Més Xixona, de la qual forma part Esquerra Republicana de Xixona. 

  Ros va estar presentat per la secretària general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez Company i el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés Gabriel Rufián. En la seua intervenció, Ros va convidar els assistents i la resta de veins i veines a participar del projecte de Més Xixona, un projecte “en el qual tots i totes som necessaris. Volem que compartiu les nostres ganes de treballar per un futur millor per a Xixona. La política, en definitiva, és treballar per la gent i vos convide a fer-ho amb nosaltres” segons ha dit Ros, qui es va mostrar orgullós d’encapçalar el projecte polític més engrescador dels que hi ha a Xixona.

  En un acte celebrat a la plaça del carrer Alacant Maria Pérez va fer un al·legat a favor del republicanisme assegurant que “és des dels nostres pobles des d’on hem de construir la república. Hem de treballar les idees i les propostes republicanes a peu de carrer, en cada barri de cada poble valencià”. Pérez va encoratjar el candidat a seguir treballant per Xixona, com han fet fins ara. “Quan lluiteu pel tancament de l’abocador, quan reivindiqueu la connexió amb l’autovia i la millora de les comunicacions, quan demaneu un Auditori per a Xixona -poble capdavanter en cultura-, esteu fent república. Perquè ser republicans suposa treballar per les llibertats dels teus veïns i veïnes, perquè tots tinguen igualtat d’oportunitats i una vida millor. En això es basa el vertader progrés per als republicans”.

  Gabriel Rufián va agraïr els republicans xixonencs que l’hagen convidat. “Vindre al sud del País Valencià és vindre on estan els republicans de pedra picada. Ser independentista i d’esquerres al País Valencià és ser molt valent” va dir Rufián a l’inici de la seua intervenció, en la qual va enfatitzar la necessitat de ser útils per a la gent. En un discurs farcit d'anècdotes Rufián va convidar la gent a interpelar la classe treballadora perquè no equivoque el seu vot i la seua confiança “ens hem de dirigir a la classe treballadora, aquells que no s’indignen amb els robatoris continuats del monarca  però sí amb el que guanya un diputat, per explicar-los que quan donen confiança a la dreta són ratolins votant gats”. 

  Finalitzat l’acte, els líders republicans van poder parlar amb el públic assistent, que omplia la plaça, per a finalitzar la jornada amb un sopar amb militants i simpatitzants d’ERPV de la comarca de l’Alacantí. 

  Hui dissabte Gabriel Rufián i Maria Pérez visitaran l’exposició antològica d’Antoni Miró a l’IVAM CADA d’Alcoi, després de recórrer llocs emblemàtics com l'escultura dedicada a l’Ovidi Montllor o la casa natal del cantant.

  Pujar