Castellano

Compromís Xixona critica la "desídia" de PSOE i Cs amb la beca de transport i insta al seu pagament

Compromís Xixona critica la "desídia" de PSOE i Cs amb la beca de transport i insta al seu pagament

    Compromís Xixona a través del seu grup municipal a l’Ajuntament de la localitat ha traslladat a l’equip de govern de PSOE i Cs la seua crítica pel retard en l’abonament de l’ajuda al transport per a estudiants del curs anterior (2020-2021) i que els beneficiaris i beneficiàries encara no hagen rebut l’ingrés malgrat ja estar ben entrat el nou any acadèmic 2021-2022.

    El regidor de Compromís a Xixona, Lucas Sirvent, ha indicat que: «tot i portar tot l’any reivindicant a l’equip de govern més rapidesa i eficàcia en la tramitació de la beca transport, la gent que la va sol·licitar en març, i va resultar-ne beneficiària, segueix esperant 9 mesos després, ja a les portes del Nadal del curs següent, cosa que fa la situació encara més sagnant si cap. L’excusa del ciberatac ja no val».

    «Parlem d’uns diners, 200 €, que, poden paréixer poc a simple vista, però representen un impuls important per a la xicoteta economia d’una persona jove, més en els temps que corren, amb la taxa d’atur juvenil crònica que sabem que tenim i amb la quantitat de despeses a què s’ha de fer front. Una situació de precarietat que hauria d’obligar a l’Ajuntament a prendre’s molt seriosament aquesta qüestió, no com fins ara ha estat fent», ha valorat Sirvent.

    Des de Compromís insten a PSOE i Cs a l’abonament immediat i sense més excuses de l’ajuda a les persones joves sol·licitants, així com a la convocatòria de les beques del curs 2021/2022 per a què puguen tramitar-se a la major brevetat possible i que els i les estudiants no hagen de rebre l’ajuda a un any vista.

    Pujar