13 d’agost de 2020 13/8/20

Climent ofereix el suport del Consell al sector torroner perquè continue la seua internacionalització, innovació i una major desestacionalització del consum

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha oferit, "el suport de la Generalitat al sector torroner perquè continue la seua expansió en nous mercats, la seua innovació i els seus reptes i objectius de futur com la desestacionalització de les vendes, a través de les diverses ordres d'ajudes de la Conselleria d'Economia per la internacionalització i exportació, per a la modernització de maquinària, i per a la promoció de marques ".

  A més, ha anunciat que "les empreses del sector, igual que la resta d'indústries, es podran beneficiar d'unes ajudes per millorar els polígons industrials procedents d'un Pla Comarcal que es posarà en marxa".

  Rafa Climent ha clausurat la XV Gala del Torró a Xixona, organitzada pel Consell Regulador de Xixona i Torró d'Alacant, a la qual assisteixen els empresaris més representatius del sector torroner, ametller i del dolç en general, tant de Xixona i Alacant com de la resta de la Comunitat Valenciana.

  El conseller ha destacat el paper del consell regulador per defensar i consolidar la marca Xixona i Torró d'Alacant com a sinònim de qualitat i prestigi, i de ser el millor torró del món, en mercats exteriors de països on es comparteix la tradició de prendre aquest dolç per Nadal, com França, Portugal, el Marroc, els estats del sud dels Estats Units, Mèxic, Cuba o Veneçuela.

  Rafa Climent, ha ressaltat la "previsió positiva d'augment de les vendes per a aquest any, com a continuació de la millora que va començar a registrar-se en 2015 després de diversos anys de descens", i ha apuntat com un dels reptes principals del sector "avançar cap a una desestacionalització del consum, amb la finalitat que el torró estiga a les botigues tot l'any, ja que en l'actualitat el 80% de la producció anual es ven entre finals d'octubre i els últims dies de desembre ".

  En aquest sentit, ha explicat que "el torró per la seua qualitat pot esdevenir un producte gourmet que es consumisca durant tot l'any, com passa amb altres aliments tradicionals".

  "És difícil desvincular-se del període nadalenc o generar nous productes, però el sector ho està intentant, per exemple amb la xocolata, que a poc a poc està agafant força a Xixona, i que obri una nova porta de negoci, o per exemple també estan treballant per incorporar el torró com a ingredient d'altres dolços com galetes, neules i el gelat ".

  Boixet d'Or

  Rafa Climent ha felicitat a les dues dones premiades pel consell regulador amb el "Boixet d'Or": Alejandra Quereda Flors, Sub Campiona Olímpica a Rio de Janeiro i Immaculada Pastor Payá, mestra i directora tècnica esportiva amb una dilatada trajectòria.

  El conseller ha recordat que aquest guardó "valora especialment la capacitat d'esforç i el treball en equip, uns valors que encaixen a la perfecció en el model de persones que han de conduir la nostra societat en el futur més immediat i que són aplicables no només a l'esport, sinó també a la família i al món de l'empresa ".

  Pujar