Castellano

Cebrián: "La iniciativa de la Generalitat El Nadal és valencià Troba a Xixona un dels seus màxims exponents"

Cebrián: "La iniciativa de la Generalitat El Nadal és valencià Troba a Xixona un dels seus màxims exponents"

  La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha subratllat que la iniciativa impulsada per la Generalitat El Nadal és valencià que té com a objectiu ressaltar el valor i la identitat dels productes típics de la Comunitat Valenciana per situar-los com una de les principals opcions de compra de cara a les festes nadalenques, "troba en la localitat de Xixona un dels seus màxims exponents, perquè parlar de Xixona és parlar de torró".

  Al costat del president de Corts Valencianes, Enric Morera, l'alcaldessa, Isabel López, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, Cebrián ha participat en la inauguració de la VIII Fira de Nadal de Xixona, que se celebra del 8 a l'11 de desembre, i en la qual exposen més d'un centenar d'empreses, associacions i professionals de la localitat.

  Aquesta fira gastronòmica i comercial, organitzada per per l'Ajuntament i per l'Associació d'Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX), comptarà amb nombrosos tallers, concursos, degustacions de productes típics de la zona, demostracions culinàries, actuacions musicals, exposicions o visites guiades. En definitiva, activitats per a tota la família sempre centrades en la cultura del torró.

  Elena Cebrián ha pogut comprovar entre milers d'assistents que "la Fira de Nadal de Xixona, amb el torró i els productes nadalencs com a protagonistes, s'ha consolidat en vuit anys com una de les mostres gastronòmiques i de comerç tradicional i de proximitat més importants de la zona".

  Les I.G.P. (Indicació Geogràfica Protegida) Xixona i Torró d'Alacant van sumar en 2015 una producció emparada de 5.000 tones, de les quals el 89% es van destinar al mercat interior i el 11% restant a l'exterior, sent Estats Units, Mèxic, França i Alemanya els principals països importadors de torró.

  Pujar