elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella rep la subvenció per a redactar l'informe per al Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia

Xirivella rep la subvenció per a redactar l'informe per al Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia
  • Es tracta del principal moviment europeu de les autoritats locals i regionals per a reduir les emissions de CO2

L'Ajuntament de Xirivella ha rebut una subvenció de 15.000 euros de la Diputació de València per a dur a terme el primer informe que diagnosticarà la situació en què es troba el municipi per a complir el Pacte dels Alcaldes per al Clima i l'Energia.

Es tracta del principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de 2030, millorar l'eficiència energètica, utilitzar fonts d'energia renovable en els seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

L'ajuda, que depén de la quantitat d'habitants de cada municipi, és de 15.000 euros i la Diputació de València finança el 70%. Per tant, la Diputació es farà càrrec de 10.500 euros i la resta, 4500 euros, els pagarà l'Ajuntament de Xirivella.

La Diputació de València és l'encarregada de contractar una empresa que redacte tres documents: l'Inventari d'Emissions de Referència (IER), l'Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats derivats del canvi climàtic (ARVCC) i el Pla d'Acció per al Clima i Energia Sostenible (PACES).

Per la seua banda, l'Ajuntament de Xirivella ha de constituir una comissió de seguiment per a establir un organigrama, quines activitats es realitzaran i la informació que es facilitarà a l'empresa per a la redacció dels tres documents.

Una vegada s'elabore este pla, es marcaran una sèrie d'actuacions que s'han de complir per a assolir l'objectiu del Pacte de les Alcaldies. Cada municipi, depenent de les seues necessitats, haurà de fer unes actuacions determinades o unes altres.

L'Ajuntament de Xirivella es va sumar a este acord el 28 de juliol de 2016. Com a requisits indispensables per a optar a estes subvencions, el municipi havia d'estar adherit al Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia i tindre una població inferior als 50.000 habitants. A Espanya ja són més de 1.500 els ajuntaments signataris.

Per a la reducció d'emissions de CO2, els ajuntaments estan centrant l'atenció en el canvi de tot l'enllumenat públic, com ara l'ús de les bombetes LED, la substitució dels combustibles, com és el cas de les calderes per biomassa o biocombustible i el canvi del parc mòbil dels ajuntaments i el transport públic per vehicles elèctrics o híbrids.

L'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, ha expressat el seu màxim compromís amb este Pacte per al Clima i l'Energia per a reduir les emissions de CO2 i la seua satisfacció de rebre esta subvenció que permetrà continuar treballant per una Xirivella més sostenible i eficient.

Pujar