elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella dona la benvinguda a 12 joves del programa JOOP 2020

Xirivella dona la benvinguda a 12 joves del programa JOOP 2020
  • Es tracta d’un programa de segona oportunitat, amb una duració de 4/5 mesos, i adreçat a joves entre 16 i 21 anys, per a ajudar-los a definir el seu projecte integral de vida

L’Ajuntament de Xirivella ha donat la benvinguda hui a 12 joves del programa Jove Oportunitat – JOOP 2020, promogut des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i cofinançat amb fons socials europeus. A l’acte, que ha tingut lloc aquest matí al Saló de Plens, ha assistit l’alcalde de la localitat, Michel Montaner, que les ha dirigido unas palabras de apoyo: "Se trata de una oportunidad magnífica para desarrollaros, un tren situado justo delante de vosotros para canalizar vuestro talento”.

El Servei de Joventut de l'Ajuntament de Xirivella s'ha adscrit enguany a la quarta convocatòria d'aquest programa, dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que no estudien ni treballen. Es tracta d'un projecte de segona oportunitat amb accions de motivació, desenvolupament personal i social, orientació professional i preparació acadèmica. Té una duració de 4/5 mesos, estructurats en sessions de 4 hores diàries impartides al Centre Jove. 

En el programa es combinarà el pla personal, l'adquisició de competències educatives i laborals, el coneixement amb visites de la realitat laboral i les possibilitats del sistema educatiu. El JOOP compta amb la figura d'un/a coach que acompanya l’alumnat durant tot el procés.

En el programa participa activament el professorat i el personal d’orientació dels centres municipals de Secundària, el departament de Serveis Socials i el Servei de Joventut.

L’edició de l’any passat el programa JOOP es va tancar amb un 80% de reinsercions: d'un total d'11 joves, que van participar en el Taller de Motivació, 9 han reiniciat els estudis.

Pujar