elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xirivella ha celebrat la 4ª edició de la Setmana de l'Arbre

Xirivella ha celebrat la 4ª edició de la Setmana de l'Arbre
  MÉS FOTOS
  Xirivella ha celebrat la 4ª edició de la Setmana de l'Arbre - (foto 2)
  Xirivella ha celebrat la 4ª edició de la Setmana de l'Arbre - (foto 3)
  Xirivella ha celebrat la 4ª edició de la Setmana de l'Arbre - (foto 4)
  Xirivella ha celebrat la 4ª edició de la Setmana de l'Arbre - (foto 5)

  Xirivella ha viscut la setmana Participativa de l'Arbre del 28 de gener al 2 de febrer, una activitat que per quart any consecutiu s'organitza des de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat que dirigix Boro Montroy. Un total de 6 col·lectius han participat en la plantació de 35 arbres i 221 arbustos en diferents punts de Xirivella, i, durant tota la setmana, 8 centres educatius de la localitat han plantat també diferents espècies dins dels recintes escolars o als voltants.

  Entre les quasi 45 espècies diferents d'arbres i arbustos plantats enguany podem distingir el timó, el magraner, l'herba-sana, la garrofera, el llorer, el taronger, el xiprer, les oliveres... entre altres.

  Els 8 centres educatius del municipi que han fet enguany plantacions, gràcies a la participació dels equips directius i docents, han sigut el CEIP Ramón y Cajal, CEIP Gregori Mayans, CEIP Rei en Jaume, IES Ramón Muntaner, IES Gonzalo Anaya i també hem comptat amb la participació del CEIP Vicente Tosca, del Centre Ocupacional i del CPFPA Enric Valor.

  Este 2019, a la Setmana de l'Arbre, han col·laborat distints col·lectius del municipi, destacant la presència de Xirivella Comercial i Professional Associada (XiriComPra); el Col·lectiu Feminista Victòria Sau, la Federació Veïnal, les jubilades i jubilats del barri de la Llum i l'Agrupació Ecologista La Xiri. Tots estos col·lectius han participat en la jornada de plantació simultània el dissabte 2 de febrer. A més a més, el Centre Jove va preparar diferents activitats en commemoració a esta setmana el divendres 1 de febrer a la vesprada, dirigides a la joventut de Xirivella.

  En paraules del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, "Any rere any, no ha deixat de créixer la participació en una setmana intensa per al personal de jardineria de l'Ajuntament, però molt emotiva i gratificant. Després d'estos quatre anys, amb una inversió de més de 120.000 €, hui tenim una Xirivella més verda, sensible i conscient de la importància dels arbres i els espais verds en l'entorn urbà".

  L'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, conclou "Durant esta legislatura, s'han consolidat dues setmanes ben importants des de la perspectiva de la mobilitat i sostenibilitat. Una és la setmana de la mobilitat i l'altra la de l'arbre. Enguany, hem comptat amb més col·lectius involucrats i per tant, amb la plantació de més arbres".

  Pujar