elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tot a punt per a celebrar les activitats de la Setmana de la Mobilitat de Xirivella

Tot a punt per a celebrar les activitats de la Setmana de la Mobilitat de Xirivella
  MÉS FOTOS
  Tot a punt per a celebrar les activitats de la Setmana de la Mobilitat de Xirivella - (foto 2)

  Xirivella celebra un any més la Setmana de la Mobilitat amb una sèrie d'activitats que es duran a terme del 22 de setembre fins al 30 del mateix mes. Durant estos dies, la iniciativa impulsada per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat dirigida per Boro Montroy, organitza una sèrie d'activitats que anima a la ciutadania a la seua participació. "És molt satisfactori vore consolidada la celebració d'una setmana plena d'activitats, molt participativa i reivindicativa. Amb ella es promou la mobilitat a peu, la sensibilització a les escoles i el foment de l'ús de la bicicleta i el bus, al mateix temps que s'estimula la compra al comerç local" explica Montroy.

  La setmana comença este dissabte 22 amb motiu del dia sense cotxe. Des del dissabte 16 i fins este dia, els veïns i veïnes de Xirivella poden arreplegar el seu bitllet d'autobús gratuït. El consistori ha subvencionat més de 2.000 bitllets que han sigut repartits pels diferents comerços locals participants, on la ciutadania podrà aconseguir el seu tiquet per a poder viatjar gratuïtament eixe dia. Els comerços col·laboradors són els del Mercat Municipal i associats a Xiricompra.

  Diumenge 23, tindrà lloc la III marxa ciclista reivindicativa, conjuntament amb l'Ajuntament d'Alaquàs i Aldaia, amb l'objectiu de reivindicar la creació d'un carril bici a l'avinguda del Cid que facilite la comunicació dels municipis amb la ciutat de València. La marxa de bicicletes comença a les 10.30 h del matí en la porta dels respectius Ajuntaments participants, per a més tard concentrar-se tots els veïns i veïnes en Xirivella. D'eixa manera i una vegada reunits, la comitiva es desplaça fins a la ciutat administrativa Nou d'Octubre de València, per ser el punt de connexió d'estos municipis amb la xarxa de carrils bici de València.

  Seguidament, des del dilluns 24 fins al divendres 28, els xiquets i xiquetes de Xirivella podran participar en el concurs escolar de dibuix. Enguany, el lema que mostrarà la creativitat artística dels participants és: "Al col·le a peu, en bici o patinet". Una activitat que pretén fer consciència en l'estudiantat de la importància del transport sostenible. Cada col·legi participant rebrà un patinet que serà entregat al guanyador o guanyadora, a més d'un premi per a l'alumnat de necessitats educatives especials.

  Continuen les activitats dissabte 29, amb un taller ciclista gratuït: "Aprén a anar en bici". Un taller destinat a persones de totes les edats que es realitzarà a les 19.00 h en la plaça Gerardo Garcés.

  La Setmana de la Mobilitat finalitza diumenge 30 de setembre amb la marxa a peu solidària contra el càncer, una activitat que l'any passat va congregar més de 1.300 persones en el nostre municipi. El recorregut, de quatre quilòmetres en total, té l'eixida en la plaça de l'Ajuntament a les 10.00 h. Per a participar en la carrera, s'ha de comprar un dorsal per tres euros en algun dels cinquanta comerços col·laboradors i també el mateix dia de la carrera. Els diners recaptats aniran destinats a l'Associació Espanyola contra el Càncer de Xirivella.

  "Volem que estes activitats servisquen per a demostrar que tot Xirivella, al marge de colors polítics, anem a una veu en un tema que per a nosaltres és fonamental: la mobilitat sostenible, és a dir, la qualitat del transport públic, la connexió a peu i en bicicleta amb València i amb la comarca, la reivindicació del metro" conclou Ricard Barberà, alcalde de Xirivella.

   

  Pujar