elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La marxa a peu solidària contra el càncer posa punt final a la Setmana de la Mobilitat

La marxa a peu solidària contra el càncer posa punt final a la Setmana de la Mobilitat

  La marxa a peu solidària contra el càncer va ser l'encarregada enguany de posar punt final el passat diumenge 30 de setembre a les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018 de Xirivella. La iniciativa ha estat impulsada per la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat que coordina Boro Montroy, amb l'objectiu principal de celebrar una setmana participativa i reivindicativa, promovent la mobilitat a peu, la sensibilització a les escoles i el foment de l'ús de la bicicleta i el bus.

  El diumenge passat 30 d'octubre més de mil persones van recórrer a peu els 4 quilòmetres de la marxa contra el càncer, recaptant un total de 4.356 € destinats a l'Associació Espanyola contra el Càncer de Xirivella. Una activitat per a totes les edats que es va viure en un ambient festiu i esportiu, on cada participant de la marxa va col·laborar amb 3 euros per la compra del dorsal. Esta acció solidària comptà amb la col·laboració del club d'atletisme de Xirivella Peus Lleugers, l'Associació de Professionals del Comerç de Xirivella (Xiri Compra) i del Mercat Municipal.

  Els xiquets i xiquetes de Xirivella també han sigut els protagonistes d'esta setmana, amb la seua participació en el concurs escolar de dibuix 'Al col·le a peu, en bici o patinet'. Una vegada més, han demostrat el seu talent artístic i la seua gran implicació, comptant amb la participació de sis de les set escoles del nostre municipi.

  Per altra part, la III marxa ciclista reivindicativa va tornar a congregar el diumenge 23 de setembre una gran quantitat de veïns i veïnes de Xirivella, Aldaia i Alaquàs per demanar la creació d'un carril bici a l'avinguda del Cid que facilite la comunicació dels tres municipis amb la ciutat de València. Una jornada amb molt bon ambient i música que va finalitzar enfront de la ciutat administrativa Nou d'Octubre, on es va entregar als assistents i participants de la marxa una barreta energètica i una botella d'aigua.

  Boro Montroy, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha volgut destacar la participació del veïnat de Xirivella durant esta setmana: «Al llarg d'esta legislatura, la promoció, sensibilització i reivindicació d'una mobilitat sostenible i segura ha aconseguit un espai destacat dins de la programació anual d'activitats de l'Ajuntament, i ha tingut com a resposta un augment molt significatiu de participació».

  Per la seua banda i per a concloure, l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, afig: «La Setmana de Mobilitat servix per a replantejar esquemes anquilosats i insostenibles. Si a més es fa de forma lúdica i reivindicativa, millor que millor».

  Pujar