elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de participació i propostes a la Setmana de l'Arbre de Xirivella

Èxit de participació i propostes a la Setmana de l'Arbre de Xirivella

  Xirivella ha viscut la tercera Setmana Participativa de l'Arbre del 29 al 3 de febrer, que per tercer any consecutiu ha organitzat la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, dirigida per Boro Montroy. Un total de 8 associacions i col·lectius han participat en la plantació de més de 50 arbres i 180 arbustos en diferents punts del municipi. Durant tota la setmana 5 centres educatius de la localitat han plantat diferents espècies dins del recinte escolar o als voltants.

  Este 2018 han participat Xirivella Comercial i Professional Associada (XiriComPrA), el Col·lectiu Feminista Victòria Sau, les jubilades i jubilats del barri de la Llum, Amigos del Baile, l'Agrupació Ecologista La Xiri, l'AMPA del CEIP Miguel de Cervantes, l'Esplai Amistat Xirivella i l'Associació Agroecològica Gira-sols. Tots estos col·lectius han participat en la jornada de plantació simultània, el dissabte 3 de febrer.

  Els 5 centres educatius que han fet plantacions, gràcies a la participació dels equips directius i docents, han sigut el CEIP Rei en Jaume, el CEIP Gregori Mayans, el CEIP Miguel de Cervantes, el CEIP Ramón y Cajal i l'IES Gonzalo Anaya.
  En paraules del regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, "cada any rebem més peticions per part dels col·lectius i moltes d'elles vinculen la celebració de l'arbre a altres commemoracions, com ara el Dia de la Pau o homenatges, com el de les germanes Lis o diades plenes d'activitats relacionades amb el medi ambient com els tallers del Centre Jove o de l'AMPA del CEIP Miguel de Cervantes".

  Per a l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, "la Setmana Participativa de l'Arbre és una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat que demostra l'aposta de l'Equip de Govern per aconseguir fer una Xirivella més sostenible i més verda. Un any més ha sigut un èxit per les iniciatives dels col·lectius, a qui vull agrair el seu esforç i treball".

  També s'ha realitzat una xarrada sobre reforestació a càrrec de Ferran Gandia, membre de la comissió forestal d'Agró i portaveu de la plataforma en defensa dels ecosistemes valencians Bosc Viu.

  Pujar