elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"La Dipu et beca m'ha ajudat a interessar-me més per Xirivella"

"La Dipu et beca m'ha ajudat a interessar-me més per Xirivella"

  23 estudiants han conclòs el període de pràctiques remunerades a l'Ajuntament de Xirivella que va arrancar el mes de juliol mitjançant el programa "La Dipu et Beca" de la Diputació de València. Actualment estan estudiant graus i cicles com ara Magisteri, Periodisme, Treball Social, Administració d'Empreses, Sistemes Informàtics de Xarxa, en Administració i Finances i en Prevenció de Riscos laborals. Després de dos mesos de beca ens expliquen la seua experiència.

  Paula Galy és estudiant de tercer curs del Grau de Relacions Laborals i Recursos Humans i valora de manera positiva la seua experiència. "El treball que he fet m'ha servit per a viure de manera més directa i pràctica tot el que he estudiat a la carrera, especialment en temes de Seguretat Social. Crec que ha sigut molt útil poder familiaritzar-me amb els programes informàtics que s'utilitzen a l'Ajuntament".

  Paula reconeix que al tractar-se d'un programa que es fa durant l'estiu de vegades no hi ha moltes tasques a fer. Tot i això, "repetiria l'experiència i segurament em presente l'any que ve", afirma.

  Foment de la inclusió dels jóvens en el món laboral

  L'objectiu del programa de la Diputació és afavorir el contacte amb una experiència real i fomentar la inclusió laboral dels jóvens. Des del gabinet de premsa i comunicació, Marina Viejo, estudiant de Comunicació Audiovisual, explica que és una manera de poder aprofitar els coneixements en una feina relacionada amb allò que s'està estudiant.

  "Des de la meua experiència, quan finalitzes uns estudis has d'eixir a competir en un mercat molt exigent on hi ha molta gent que ens porta anys d'experiència d'avantatge", afirma Marina qui recalca com de profitós resulta per a l'alumnat l'opció de presentar-se a unes pràctiques remunerades, més enllà de les obligatòries de la universitat.

  Per a molts d'estos estudiants és la primera experiència laboral. És el cas d'Aida Sepehrara, alumna del cicle Superior d'Administració i Finances. Segons ella, "estes pràctiques permeten conéixer altres àrees relacionades amb el teu sector, que no podria haver arribat a conéixer en el cicle".

  La importància de l'ambient laboral

  Durant dos mesos el personal de l'Ajuntament s'ha convertit en companys i companyes de treball d'estos estudiants. "Hi ha hagut un bon ambient laboral", explica José Vicente Ripoll, un altre estudiant del Cicle Superior d'Administració i Finances. Per a ell ha sigut important poder aprendre de treballadors i treballadores que porten més de temps en la professió.

  José Vicente destaca que durant estos dos mesos ha crescut el seu interés per l'administració pública al mateix temps que ha començat a preocupar-se més per les coses que succeeixen al municipi. "La Dipu et Beca m'ha ajudat a interessar-me més per les coses que ocorren dins de Xirivella", conclou.

  Pujar