22 de setembre de 2020 22/9/20

Ximo Puig reivindica "la vigència del Botànic com a consolidació del canvi a la Comunitat Valenciana i d'un govern per a tots"

Ximo Puig reivindica "la vigència del Botànic com a consolidació del canvi a la Comunitat Valenciana i d'un govern per a tots" - (foto 1)
  • El president de la Generalitat i secretari general de PSPV-PSOE ha assegurat que "ningú es pot quedar al marge de la modernitat"

El president de la Generalitat i secretari general de PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que en aquesta legislatura "es va a aprofundir en les polítiques impulsades pel Botànic i en el relat de reparació, reconstrucció i renaixement", perquè, ha assenyalat , "hem de consolidar el canvi" a la Comunitat Valenciana. Per això, ha insistit que els socialistes han "d'abordar el nou temps des de la unitat i la coresponsabilitat de tots" perquè "som un projecte obert, transversal i de progrés per als valencians i les valencianes".

D'aquesta manera s'ha pronunciat Puig durant l'acte de tancament de les Jornades "Pensar 2020: la via valenciana" que ha reunit aquest divendres i dissabte a més de 150 diputats autonòmics, càrrecs socialistes al govern i membres de la Comissió Executiva Nacional. Ximo Puig ha qualificat "d'èxit" aquestes jornades de treball on ha desgranat els deu eixos transversals per a les polítiques de 2020: la sostenibilitat, feminisme, fe en el futur, defensa de les perifèries socials i territorials, inclusió de totes les minories, fermesa davant l'extrema dreta, lleialtat al govern, amb les idees i amb els ciutadans; treball; proximitat amb la ciutadania i respecte als orígens ideològics.

D'altra banda, el líder dels socialistes valencians ha advertit que l'objectiu fonamental és que "ningú es quede al marge de la modernitat" i, per això, ha advocat per "un creixement inclusiu i una aliança de les classes treballadores i classes mitjanes per garantir el manteniment dels valors de la igualtat, la llibertat, la tolerància i el diàleg ". Puig ha insistit en el caràcter obert i transversal de el Consell: "Hem de governar per a tothom, aquesta és la diferència, que la Generalitat Valenciana governa per a tots mentre que a Catalunya i Madrid es governa només per a una part de la societat".

A més, també ha instat a "actualitzar la fiscalitat de l'Estat perquè no es pot permetre l'existència de paradisos fiscals com a Madrid, cal combatre el frau fiscal de manera més eficient".

Durant la seua intervenció, ha advertit que aquesta legislatura "serà dura perquè s'ha produït una radicalització de les dretes que estan sota l'hegemonia ideològica de l'extrema dreta" que, ha alertat, "va en contra de tot el que ha fet avançar a aquest país". "Els socialistes no anem a mirar cap a altre costat, anem a combatre l'extrema dreta des de les idees i la convicció en la democràcia perquè el PSOE és el veritable fre a l'extrema dreta", ha recalcat.

Finalment, Puig ha indicat que "el PSPV-PSOE és el primer partit de la Comunitat Valenciana i governem en la majoria dels ajuntaments, també ho farem ara en el Govern d'Espanya, tenim una responsabilitat històrica i assumim el lideratge des la responsabilitat i la humilitat ". Davant d'això, ha apuntat és "fonamental seguir aprofundint en les polítiques que hem aplicat des del respecte, el diàleg, la convivència i la lleialtat".

A l'acte també ha intervingut com relators el secretari autonòmic de Promoció Institucional, Alfred Boix; el secretari d'Organització de l'PSPV-PSOE, José Muñoz; el conseller Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; així com el síndic de el grup parlamentari socialista a les Corts, Manolo Mata, que ha tancat l'acte.

D'aquesta manera, Mata ha insistit que "necessitem lluitar contra els missatges populistes". "El populisme ho simplifica tot i nosaltres necessitem complexitat", ha assenyalat el dirigent socialista qui també ha volgut posar en valor aquesta trobada "perquè les idees fluctuïn entre tots" una cosa que, per a Mata "mai pot decaure". Finalment, ha indicat que el Partit Socialista és l'únic partit que pot "tornar l'alegria a la societat".

Pujar