elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple aprova una moció per a la liberalització de l'AP7

  El Ple de l'Ajuntament de Xilxes d'octubre ha aprovat una moció per la qual insta al govern central i al Ministeri de Foment a la immediata liberalització de l'AP7 mentre duren les obres de la A7 en el tram que va des de Sagunt a Castelló.

  El document assenyala que les obres de la A7 han propiciat el bloqueig de tràfic a nivell provincial, ja que la N-340, via alternativa actual, no pot satisfer les necessitats dels usuaris per la seua baixa capacitat.
  La moció recorda que en situacions similars, Foment ha autoritzat aquestes autopistes com és el cas de l'AP68 i AP2 en Saragossa l'any 2010 por l'alta sinistralitat de la N-232 entre Figueruelas i Mallén, així com la circulació gratuïta de camions per l'AP7 entre Castelló, Benicàssim i Oropesa aquest estiu.

  Aquesta proposta acordada en la sessió plenària, que també posa sobre la taula el deficient servei dels trens de rodalies per les obres del tercel carril, se suma a la carta enviada al Ministeri de Foment per l'alcalde de Xilxes, José Martínez, en la qual s'ha reclamat la liberalització d'aquesta via o, en el seu defecte, l'absorció del tràfic pesat.

  Martínez ha explicat que "entenem que aquestes obres de millora són necessàries, però creiem que li correspon al Ministeri de Foment aportar una solució al problema de tràfic que han generat. Els usuaris es veuen obligats a patir cada dia les conseqüències d'aquesta falta de previsió, i considerem que la liberalització de l'AP7 solucionaria aquest problema, a més de contribuir positivament a la seguretat vial".

  Pujar