elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ajuntament i Diputació visiten l'empresa NEVAL

Ajuntament i Diputació visiten l'empresa NEVAL
  • L'equip de govern i el diputat de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez, han conegut l'activitat d'aquesta empresa dedicada a la investigació agrícola

MÉS FOTOS
Ajuntament i Diputació visiten l'empresa NEVAL - (foto 2)

L'equip de govern de Xilxes i el diputat de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez, han visitat l'empresa NEVAL, instal·lada en el municipi i dedicada a la investigació agrícola. Així mateix, l'alcalde de Xilxes, José Martínez, el diputat provincial i els edils de l'equip de govern han recorregut els camps experimentals de la mà de Kristell Santander, CEO de la companyia, qui ha explicat els assajos d'eficàcia i productes amb els quals estan treballant.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santiago Pérez, ha explicat que “l'aposta per la investigació és fonamental per a la subsistència del sector agrícola, per la qual cosa és important donar suport a aquest tipus d'empreses. En aquest sentit, la Diputació ha col·laborat per primera vegada amb un projecte d'investigació de la Universitat Jaume I per a fer les tomaqueres i tarongers més resistents a la plagues, gelades o sequera i per a utilitzar menys fitosanitaris”.

“Aquesta empresa és un exemple d'innovació en l'àmbit agrícola que pot aportar solucions de futur per als cultius i per a millorar la qualitat dels aliments. Per tant, les administracions hem de donar suport a aquest tipus d'iniciatives lligades a la investigació que generen beneficis per a la societat, a més de dinamitzar l'economia de la nostra població”, ha assenyalat l'alcalde de Xilxes, José Martínez.

Per part seua, Kristell Santander, ha destacat que l'empresa acaba de rebre el premi BIOVAL a la “Millor iniciativa BIO en Agroalimentació”. “La reducció de la petjada de carboni és un dels objectius principals d'aquests camps experimentals. Una cosa tan important com l'alimentació de tota la humanitat ha d'estar en sintonia amb els moments que vivim, per tant, és obligatori que l'agricultura per a ser reconeguda en tots els seus nivells patisca una tecnificació que porte a una dignificació”, ha afegit.

 

Pujar