elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva reubica les meses electorals a sales amb aire condicionat

  • L’Ajuntament prepara un dispositiu especial per a que les altes temperatures que s’esperen el 23-J no afecten a la participació ni a les persones membres de les meses

Aquest diumenge 23 de juliol se celebren les eleccions generals. Malgrat que s’han incrementat exponencialment les sol·licituds de vot per correu, les altes temperatures que s’esperen per a la jornada electoral obliguen a condicionar els espais electorals per a garantir un normal desenvolupament de les votacions.

L’Ajuntament porta ja algunes setmanes treballant en els canvis organitzatius del dispositiu electoral per a que la jornada siga més suportable per als membres de les meses, personal de l’administració i persones electores. La primera mesura ha estat situar la major quantitat possible de meses en aules i espais equipats amb aire condicionat. Però per a aquells col·legis que no ha estat possible reubicar les meses, l’Ajuntament ha estat gestionant l’adquisició d’aparells d’aire condicionat portàtils i ventiladors, una despesa addicional per a les arques municipals que comptarà amb la subvenció del Ministeri de l’Interior.

On més diferències s’apreciaran serà a l’IES Josep de Ribera, on la majoria de les meses s’han traslladat al primer pis de l’institut per a situar-les a espais amb aire condicionat com ara el saló d’actes o la biblioteca. A la planta baixa només quedaran les meses 5-4-A i 5-4-B, que s’instal·laran a la sala de professors, també amb aire condicionat. Val a dir que el centre compta amb un ascensor que possibilita l’accés al primer pis per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests canvis organitzatius obliguen a senyalitzar la nova ubicació de les meses, així com l’accés a l’ascensor.

La tinenta d’alcalde, Amor Amorós, considera que «evidentment, esperem que diumenge la participació a les votacions siga molt alta i no hi haja excusa per a anar a votar». Amorós ha deixat constància que «des de l’ajuntament ens ha preocupat que les persones que van a estar allà tot el dia treballant i facilitant que la ciutadania puga votar estiguen en les millors condicions possibles».

La també regidora d’Educació ha explicat que «a una ciutat com Xàtiva, en les dates en què estem, fa molta calor. Hem buscat que totes les meses electorals estigueren en sales amb aire condicionat. En alguns coles no ha sigut difícil però hi han altres on no estan totes les aules condicionades i, per tant, hem hagut de reubicar meses, sobretot en el cas de l’IES Ribera». Amor Amorós aclara: «l’única dificultat serà que no anem a la mesa on estem habituats, però l’Ajuntament ha posat persones per a informar-nos i acompanyar-nos en aquest dia tan important».

Pujar