elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva estrena nova Seu electrònica

L’Ajuntament de Xàtiva estrena nova Seu electrònica

  L’Ajuntament de Xàtiva posa en marxa la propera setmana la seua nova seu electrònica, mitjà amb el que els ciutadans podran exercir el seu dret a la informació i tindre accés als serveis i tràmits electrònics de la Corporació, sense haver d’assistir presencialment a les oficines municipals.

  La nova seu electrònica comptarà inicialment amb 140 tràmits que aniran ampliant-se amb el pas del temps. Es podran realitzar tràmits com la sol·licitud d’una llicència d’obres, consultar l’estat de tramitació dels expedients o rebre notificacions electròniques. Per emprar-la és necessari disposar d’un certificat electrònic per identificar-se i accedir a la documentació personal disponible a través de la Seu, que es pot obtenir de manera gratuïta a l’Ajuntament de Xàtiva.

  Entre els avantatges d’aquesta Administració electrònica es troben principalment la disponibilitat, ja que es pot interactuar durant les 24 hores del dia sense cenyir-se a un horari d’oficines ni a dies festius; la facilitat d’accés, ja que no és necessari acudir a l’oficina de forma presencial per a realitzar les gestions, que es poden fer a través del telèfon o d’internet; i l’estalvi de temps per realitzar les gestions al poder fer-les des de qualsevol lloc.

  A més a més la seu electrònica també proporciona un espai web accessible en el que es garanteix l’accés directe a un Portal de Transparència en el qual l’entitat publicarà i actualitzarà la informació, així com la disposició d’un tauler d’anuncis digital en què es publique la informació municipal de rellevància.

  Aquesta nova eina que està adaptada a les noves lleis de 2018, és interoperable i està integrada amb el Sistema d’Informació Administrativa (SIA) que permet disposar dels seus tràmits en el Punt d’Accés General (administracion.gob.es).

  Presentació de sol·licituds

  Una vegada identificats electrònicament mitjançant la clau, per iniciar un tràmit, els usuaris hauran de clicar al botó «Tramitació electrònica», amb el qual s’iniciarà l’assistent de tramitació que guiarà pels diferents passos. Cal emplenar les dades i aportar o autoritzar la recaptació d’informació.

  A la carpeta electrònica es podrà consultar els expedients en tràmit i accedir a una bústia electrònica on els usuaris podran rebre notificacions i comunicacions.

   

   

  Pujar