27 de maig de 2020 27/5/20

Xàbia renova la seua adhesió al sistema VioGen que involucra als policies locals en la protecció de les víctimes de violència masclista

Xàbia renova la seua adhesió al sistema VioGen que involucra als policies locals en la protecció de les víctimes de violència masclista - (foto 1)
  • El municipi analitza les xifres de delinqüència, que segueixen per davall de la mitjana provincial, en la junta de seguretat ciutadana

MÉS FOTOS
Xàbia renova la seua adhesió al sistema VioGen que involucra als policies locals en la protecció de les víctimes de violència masclista - (foto 2)
Xàbia renova la seua adhesió al sistema VioGen que involucra als policies locals en la protecció de les víctimes de violència masclista - (foto 3)

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat hui la Junta de Seguretat Ciutadana, una reunió presidida per la Subdelegada del Govern, Araceli Poblador, i l'alcalde, José Chulvi, en la qual totes les forces de seguretat amb competències en el municipi han compartit les seues anàlisis i balanços sobre la delinqüència i criminalitat.

Segons han assenyalat després de la reunió, aquestes xifres continuen estant per davall de la mitjana de la província, i deixen clar que Xàbia és un municipi “tranquil i amb una seguretat objectiva”, ha manifestat la Subdelegada.

Poblador ha incidit en la importància de la coordinació i col·laboració entre els diferents cossos de seguretat per a aconseguir aquests indicadors i ha posat l'accent en la gran faena que realitza el municipi en matèria de prevenció de la violència masclista. “Xàbia és exemple d'aquestes polítiques de lluita” pels seus cursos educant en la igualtat, les mesures preventives i per la cooperació de la Policia en l'atenció i protecció de possibles víctimes.

En aquest sentit, l'alcalde ha signat hui la renovació del conveni VioGen, un acord que faculta als agents locals a participar en el seguiment dels casos detectats així com en l'anàlisi i prevenció del risc.

Xàbia forma part d'aquesta xarxa des de 2013 i dedica dos agents –amb formació específica i experiència- en exclusiva a aquesta labor. Segons les dades actualitzades, hi ha 64 dones del municipi a les quals se'ls realitza aquest seguiment, i una d'elles s'ha valorat que té un risc alt. Hui s'ha convertit en la primera població de la província a actualitzar el seu compromís amb aquest protocol.

Des de Subdelegació del Govern s'ha aprofitat la visita a Xàbia per a recomanar a la població que descarregue en el seu mòbil l'aplicació AlertCops, el servei d'alertes de seguretat ciutadana que permet comunicar-se de manera ràpida i gratuïta amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Aquest canal serveix tant per a advertir a la policia de qualsevol delicte –amb la possibilitat de fer-ho de forma geolocalitzada- com per a rebre avisos de seguretat enviats pels serveis públics.

Pujar